Три крачки напред за Интер по пътя към Скудетото

21:44
Три крачки напред за Интер по пътя към Скудетото

Интер победи Лече с 2:0 в мач от 17-тия кръг на Серия “А”. Ян Бисек откри за домакините в 43-тата минута, като това бе първи гол на 23-годишния немски бранител с екипа на “нерадзурите”, а Николо Барела в 78-ата удвои след красива асистенция на Марко Арнаутович. Така тимът на Симоне Индзаги продължава борбата за първото място с Ювентус, като взе своето и запази аванса си от четири точки пред “бианконерите” на върха, които днес победиха с 2:1 при гостуването си на Фрозиноне. Интер се реваншира и пред феновете си заради отпадането през седмицата от Болоня с 1:2 след продължения в турнира за Купата на Италия. Момчетата на Индзаги продължиха с отличната си форма в първенството и вече имат девет успеха и две ремита в последните си единадесет срещи, като това четвърта поредна победа за Интер. Лече пък записа първа загуба в последните си шест мача в "Серия "А" и остава в средата на таблицата.

Статистиката логично бе на страната на Интер, които с днешната победа имат четири победи и равенство в последните пет срещи между двата отбора. Последната победа на Лече пък е от 2012 г.

Най-големият отсъстващ за Интер безспорно бе голмайсторът на тима Лаутаро Мартинес, който се контузи по време на мача за Купата на Италия срещу Болоня. С травми бяха още Дензъл Дъмфрис, Хуан Куадрадо и Федерико Димарко.

В отсъствието на Лаутаро атаката на Интер водеха Маркюс Тюрам и Марко Арнаутович. Отново титуляр в защита бе младият германски бранител Ян Бисек. В сравнение със състава срещу Болоня, днес Ян Зомер се завърна на вратата на Интер, а в средата на терена тройката вътрешни полузащитници отново бяха Николо Барела, Хакан Чалханоолу и Хенрих Мхитарян, които замениха Дейви Клаасен, Кристиян Аслани и Давиде Фратези.

Наставникът на Лече Роберто Д’Аверса нямаше да може да използва контузените Понтус Алмквист, Патрик Доргу и Йепе Корфитцен. Лече играеше във формация 4-3-3, като атаката им водеха Габриел Стрефеца, Роберто Пиколи и Ламек Банда.

Oще във 2-рата минута Интер имаше добра възможност, като Маркюс Тюрам опита да намери Хенрих Мхитарян, но след намеса на вратаря на Лече Владимиро Фалконе в крайна сметка не последва нещо по-опасно. Гостите пък показаха, че не се притесняват да атакуват и пробваха два нелоши удара, дело на Жоан Гонсалес и Ламек Банда, отразени от Зомер. В 11-ата минута пък Мхитарян центрира и намери Марко Арнаутович, но ударът на австриеца бе избит в корнер от Фалконе. Пак той можеше да се разпише в 22-рата минута след добра комбинация с Тюрам и Николо Барела, но пропусна 100% положение и стреля в аут. Четири минути след това пък Банда стреля опасно с глава, но топката мина съвсем близо до вратата на Зомер. 

В 41-вата минута дойде още едно много чисто положение за Интер, след като Хакан Чалханоолу центрира от корнер, а Ян Бисек засече от воле, но намери напречната греда на Лече. Само две минути по-късно обаче германският защитник успя да открие резултата. След ново центриране на Чалханоолу, този път от пряк свободен удар, Бисек засече с глава и вкара първия си гол с екипа на Интер - 1:0. В края на полувремето пък Стрефеца от гостите имаше възможност да изравни бързо, но стреля в аут от удобна позиция.

Второто полувреме започна повече от любопитно, като след блокиран удар на Валентен Гендрей в тялото на Карлос Аугусто реферът прецени, че има игра с ръка и отсъди дузпа за Лече. След консултация с ВАР обаче главният съдия промени решението си и отмени 11-метровия наказателен удар. Лече продължи с опитите си да изравни, като в 58-ата минута Ламек Банда тества Зомер с далечен шут, завършил в ръцете на швейцареца. При следващата атака пък Мхитарян пробва удар от разстояние, минал встрани от вратата на гостите. Ян Бисек пък бе близо до втория си гол в мача малко след това, но ударът му с глава бе избит от стража на Лече Фалконе. В 67-ата минута Матео Дармиан пробва опасен шут, като той също бе отразен от вратаря на гостите. Три минути по-късно пък резервата Хамза Рафия отправи удар с глава, но Зомер отново бе на мястото си.

В 78-ата минута сякаш интригата в мача приключи. След добро разиграване Марко Арнаутович изключително находчиво и подаде с пета към Николо Барела, който останал очи в очи с Фалконе с лекота реализира - 2:0 за Интер. Пет минути по-късно пък Ламек Банда от гостите бе изгонен с директен червен картон за обиди към главния съдия Матео Марченаро. Интер можеше да вкара и още голове, но удари на Бенжамен Павар, Кристиян Аслани и Марко Арнаутович бяха отразени с вещина от вратаря на Лече.

ИНТЕР (3-5-2): Зомер; Бисек, Ачерби, Бастони; Дармиан, Клаасен, Аслани, Фратези, Аугусто; Арнаутович, Лаутаро;

ЛЕЧЕ (4-3-3): Фалконе; Гендрей, Погранчич, Басчирото, Гало; Гонсалес, Рамадани, Удин; Стрефеца, Пиколи, Банда;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация