Лудогорец не бърза с новия контракт на Делев

08:37
Лудогорец не бърза с новия контракт на Делев

Ръководството на Лудогорец няма да избързва с предлагането на нов договор на Спас Делев. 34-годишният нападател е обвързан с клуба до лятото. След броени дни той ще може да преговаря свободно с други клубове, като евентуално да премине в някой от тях след края на кампанията като свободен агент.


Националът не е със статут на твърд титуляр при разградчани, въпреки че вкара няколко решителни гола. Най-пресният от тях ще остане завинаги в летописите. Той донесе успеха с 1:0 над ЦСКА - София на 10 декември и ще остане в историята като последния вкаран гол на "Българска армия в този му вид. Предстои съоръжението да бъде сериозно реконструирано. 


През есенния дял на кампанията Делев изигра 16 мача в efbet Лига, но само в 5 от тях бе титуляр. Бързакът реализира 3 попадения. В евротурнирите бе на терена в 13 срещи, но така и не успя да се разпише. Лудогорец разполага с много крила - Бърнард Текпетей, Кайо Видал, Рик Джонатан, Мунир Шуиар и Раи Насименто. Така че битката за попадане в стартовите 11 е много голяма.


В същото време Лудогорец и Сантос могат да осъществят любопитна размяна на футболисти, пише бразилското издание Bolavip, като двете страни водят доста разговори. В Разград под наем от клуба на Пеле играе нападателян Руан Крус. В същото време халфът Нонато е преотстъпен от шампионите в бразилския клуб. Договорите и на двамата са до края на сезона. информацията гласи, че двата клуба обсъждат да разменят правата на двамата футболисти, без да плащат за тях.


Руан Крус изигра 17 мача за Лудогорец в първенството, в които вкара 5 гола. Бразилецът към момента е втора опция пред треньора Георги Дирминджиев за върха на атаката след Квадво Дуа.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация