Локомотив (Новосибирск) удължи договора на Пламен Константинов

16:54
Локомотив (Новосибирск) удължи договора на Пламен Константинов

Руският гранд Локомотив (Новосибирск) удължи договора на Пламен Константинов като старши треньор на отбора до края на сезона 2025/26.

Българският специалист е начало на Локомотив от 2016 година и спечели с отбора пълен комплект медали в шампионата на Русия:

Злато (2020), серебро (2022) и три бронза (2017, 2021, 2023).

Скоро 50-годишният бивш селекционер на националния отбор на България проведа мач №300 начало на Локомотив.

“Седем сезона начело на един отбор е солиден срок. Бяха сложни сезони - контузии, сложни отношения с играчите, резултатите на отбора доказват правилните решения, които е взело ръководството на клуба. Под ръководството на Пламен Константинов 5 пъти завоюва медали, спечели шампионата на Русия през 2020 година. В клуба успешно се води работа за възпитаване на резерви. Количеството на наши възпитаници в основния състав расте с всеки сезон, нашите момчета стават лидери на само в Локомотив, но и в националния отбор на Русия”, заяви губернатора на Новосибирска област Андрей Травников.

В момента Локомотив е лидер във временното класиране в шампионата на Русия, след като спечели 11 от 12 мача.

“Пламен винаги се работи увличащо се, с пълна самоотверженост, зарежда отбора с енергия и вяра в собствените сили. Една от главните цели на Локомотив под ръководството на Пламен Константинов е израстването на колкото се може повече собствени възпитаници. Много съм радостен, че всеки сезон в клуба играят все повече играчи на новосибирската школа”, отбеляза началникът на Западно-Сибирската железопътна линия Александър Грицай.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация