Свързват Левски с основен играч на Арда

08:58
Свързват Левски с основен играч на Арда

Левски вече работи усилено по зимната селекция. Една от набелязаните цели пред клуба е офанзивният халф на Арда Абубакар Тунгара.


Освен като плеймейкър 29-годишният малиец може да бъде ползван и като втори нападател. Сините вече са започнали разговори за неговото привличане. И дори са предложили конкретна сума за правата на играча.


Офертата обаче е била отказана от ръководството на кърджалийци. Оттам настояват за доста по-голямо предложение, за да се разделят с един от най-добрите си играчи. 


Абубакар Тунгара направи име у нас първо с екипа на Берое. Той изигра общо 44 шампионатни двубоя за старозагорци, в които вкара 17 гола. През есента на 2022-ра бе над всички в тима, като се разписа 9 пъти в 17 срещи и бе водещият реализатор.


Арда плати трансферна сума, за да го привлече. При кърджалийци малиецът също е основен играч. През есента не пропусна нито една шампионатна среща, като в 19 от 20-те започна като титуляр. Той бе точен 4 пъти. Освен това има на сметката си и 4 асистенции. През пролетта пък вкара 1 гол в 16 двубоя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация