Мачът на вечерта в Европа беше между... Хайденхайм и Фрайбург

01:09
Мачът на вечерта в Европа беше между... Хайденхайм и Фрайбург

Последните седмици Хайденхайм показа, че няма да е пасивен участник в Бундеслигата. Новакът стигна до трета поредна победа след драматичен успех с 3:2 в домакинството си на Фрайбург. След добрата си серия Хайденхайм вече е девети в класирането и се намира на 10 точки от зоната на изпадащите.

Гостите на два пъти повеждаха с голове на Лукас Хьолер. Той първо се разписа в седмата минута, а след това отново в 64-ата минута от дузпа. Ерен Динкчи изравни за 1:1 в началото на втората част. Фрайбург бе близо до победата, но Тим Клейндийнст направи резултата 2:2 в 84-ата минута, а след автогол на Матиас Гинтер домакините стигнаха до победата.

След ранния гол на гостите Хайденхайм имаше проблеми и трудно създаваше възможонсти пред вратата на съперника. Чак в 32-ата минута те тестваха вратаря на Фрайбург след удар с глава на Клайндийнст. Тимът на Кристиан Щрайх започна по-слабо втората част и резултатът бе изравнен. Фрайбург бе близо до бърз отговор, но домакините вече имаха предимство.

Хайденхайм обаче не се възползва от грешките на съперника и получи втори гол. Попадението падна в най-добрия период на съперника в мача. Отборът на Франк Шмит обаче не се отказа и успя да изравни в 84-ата минута. В края на двубоя и двата тима търсеха победата, но новаците стигнаха до трите точки, след като Гинтер отклони топката в собствената си мрежа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация