Все още няма яснота дали лекоатлети от Русия и Беларус ще се състезават в Париж

14:07
Все още няма яснота дали лекоатлети от Русия и Беларус ще се състезават в Париж

Световната атлетика продължава да не допуска състезатели от Русия на Олимпийски игри, но "светът се променя", заяви президентът на организацията Себастиан Коу. Той увери, че е създадена работна група, която следи ситуацията.

По-рано през месеца Международният олимпийски комитет (МОК) обяви, че руснаци и беларуси, които печелят квоти за Париж 2024, могат да участват като неутрални спортисти, ако спортните федерации позволяват това. Повечето го правят, но не и Световната атлетика, която все още държи вратата затворена.

"Няма промяна в позицията ни. За нас е много важно, че всяка международна федерация е независима (б.пр- една от друга и от МОК). Преди време взехме решение, което според нас е най-доброто за спорта", заяви Коу, цитиран от АП.

"Дали мисля, че нещо може да се промени в близко бъдеще? Не знам. Светът се променя на всеки пет минути. Имаме си работна група, която следи случващото се и дава препоръки на Съвета за това какви условия трябва да бъдат изпълнени, за да бъде премахната забраната".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация