Спортинг спечели голямото дерби с Порто (видео)

00:50
Спортинг спечели голямото дерби с Порто (видео)

Спортинг Лисабон постигна ценна победа над големия враг Порто в дербито на 14-ия кръг на Примейра лига на Португалия. "Лисабонските лъвове" се наложиха с 2:0 на своя "Жоза Алваладе" и по този начин отново оглавиха временното класиране в първенството.

Голямата звезда на домакините Виктор Гьокереш откри резултата с прекрасно изработен гол в 11-тата минута. Той получи пас на скорост, успя да се измъкне от прекия си пазач и с удар в близкия ъгъл на вратата промуши кълбото в мрежата за 1:0.

Шведът можеше да удвои в 45-ата минута на двубоя, но второ негово попадение бе отменено заради нарушение в хода на атаката от страна на асистента му Едуардо Куарешма. 

В 51-вата минута ветеранът Пепе отново се прояви в типичния си стил и получи директен червен картон за удар в лицето на съперников играч.

Спортинг се възползва от численото си превъзходство и успя да добави втори гол на сметката си. В 60-ата минута лисабонци организираха контраатака, Гьокереш бе изведен зад защитата, напредна и подаде към Педро Гонсалвеш, който вкара за 2:0.

В добавеното време на мача домакините можеха да направят успеха си класически, но втори техен гол, дело на Паулиньо, бе отменен.

Така Спортинг събра актив от 34 точки и се върна на върха в таблицата, пред Бенфика с 33 и Порто, който засега е на 3-тото място с 31 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация