Хамилтън забрави за кой отбор се състезава

18:54
Хамилтън забрави за кой отбор се състезава

За поредна година седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън забрави какво точно е пълното име на отбора на Мерцедес.

При своето участие в традиционните снимки за поредицата Grill the Grid, която се снима по време на предсезонния тест, Хамилтън беше помолен да се представи и да каже за кой отбор кара, използвайки официалното име на тима. В неговия случай това е Mercedes-AMG Petronas F1 Team – име, което не е променяно откакто Хамилтън се присъедини към Мерцедес в началото на 2013 година.

Въпреки дългия си престой в Бракли британецът така и не успява да запомни какво точно е името на отбора, с който има спечелени вече шест пилотски титли.

„Здравейте, аз съм Люис Хамилтън и се състезавам за... Ох, по дяволите. Как беше името? Как след 10 години все още го бъркам?“, каза британецът пред камерата на Формула 1.

В негова защита той не беше единственият, който допусна подобна грешка. Новият шеф на Ферари Фредерик Васьор остана безмълвен и просто каза: „Това е добър въпрос“. Ланс Строл пък започна добре, след което попита представител на своя екип какво точно е името на Астън Мартин, което по думите на канадеца „се променя всяка година“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация