Лудогорец днес научава своя съперник в плейофния кръг на турнира Лига на конференциите

08:06
Лудогорец днес научава своя съперник в плейофния кръг на турнира Лига на конференциите

В днешния 18-и декември (понеделник) предстои последното важно събитие в европейските клубни турнир за календарната 2023-а година. В швейцарския град Нион ще се изтегли жребият за директните елиминации в трите турнира, организирани от УЕФА.


След 15:00 ще започне и най-важният за българската публика жребий - този за плейофния кръг в Лигата на конференциите, където достигна българския 12-кратен шампион Лудогорец.


Тук ще вземат участие финиширалите на второ място отбори в своите групи, както и заелите трето място в групите от Лига Европа. Победителите от съответните двойки ще играят на 1/8-финалите от третия по значимост турнир на европейската футболна сцена. Там вече ги очакват отборите на Лил, Макаби Тел Авив, Виктория Пилзен, Клуб Брюж, Астън Вила, Фиорентина, ПАОК и Фенербахче.


Към лудогорци се присъединяват тимовете на Слован (Братислава), Гент, Динамо (Загреб), Бодьо/Глимт, Легия (Варшава), Ференцварош и Айнтрахт (Франкфурт), които бяха подгласници в своите групи.


Срещу са отпадналите от Лига Европа състави на Олимпиакос, Аякс, Бетис, Щурм (Грац), Роял Юнион СЖ, Макаби Хайфа, Сервет и Молде.


Първите мачове са насрочени за 15 февруари, а реваншите седмица по-късно на 22-и февруари. Жребият за осминафиналите пък е насрочен за 23-и февруари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация