В Кипър засипаха с похвали български национал

18:01
В Кипър засипаха с похвали български национал

Медиите в Кипър нарекоха българският полузащитник Георги Костадинов "машина" в халфовата линия на АПОЕЛ Никозия в анализ преди утрешното дерби с Пафос от 15-ия кръг на местната първа дивизия. АПОЕЛ е на върха в класирането с 32 точки, три отбора следват с по 29 - един от тях Пафос. Домакините разчитат на много сериозните инвестиции на руско-латвийския бизнесмен Сергей Ломакин, а за селекция не се жалят средства. Привлечени са хърватският вратар Ивица Ивушич, финландският национал Они Валакари, игралият в Бундеслигата и в Астана (Казахстан) Патрик Твумаси, както и бившият десен бек на Лудогорец Жордан Икоко.

Мачът е на стадион "Стелиос Кириакидис" в Пафос от 18:00 часа, а главен съдия ще бъде Якоб Сундберг от Дания, който ръководи тази пролет европейската квалификация Литва - България (1:1) в Каунас.

"Той не е изисканият играч, не носи впечатляващо CV, но е точно това, което треньорът Рикардо Са Пинто иска. Присъствието му на терена, действията с топка и без в средата на терена, носи онова, от което всеки отбор има голяма нужда. Георги Костандинов без съмнение е един от най-постоянните играчи на АПОЕЛ, като има сериозен принос за успехите до момента", започва анализът на goal.philenews.com.

"Комплексен футболист със страст и сила в играта си. Той има интензивност и естествено играе за своите съотборници. Спрямо миналата година българският полузащитник показва по-голяма ефективност в блокиращата част, като отчете няколко "откраднати" топки и то в дербитата. В пресата, правена от "синьо-жълтите".

33-годишният полузащитник винаги тича високо, за да затвори пространствата, насочвайки съотборниците си къде да застанат", продължава текстът.

Добавя се, че 33-годишният бивш капитан на руския Арсенал (Тула) е един от петимата футболисти, които са изиграли повече от 1000 минути, както и 6 от 6 възможни срещи в Лигата на Конференциите през лятото.

Не по-малко впечатляващ е и анализът на сайта на спортното радио в Кипър - sport-fm.com.cy.

"Тихата" работа на Костандинов в средата на терена често остава незабелязана от широката публика. Но той винаги освобождава двамата си съотборници на терена да играят собствена игра.., пише в сайта на спортното радио.

Без значение дали играе с Вияфанес, със Сарфо или Далсио, ефектът на двамата пред Костадинов винаги е положителен. Изданието допълва, че българинът е "вездесъщ на терена, полузащитата автоматично става много силна".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация