Тервел Пулев не остави никакви шансове на Дионардо Майнър

15:37
Тервел Пулев не остави никакви шансове на Дионардо Майнър

Тервел Пулев (18-1) записа победа с единодушно съдийско решение над Дионардо Майнър (7-4). Българинът изигра шест рунда на ринга в спортна зала "Хангар" в Коста Меса, Калифорния. Двама от тримата странични съдии не дадоха нито рунд за съперника на медалиста от олимпийските игри в Лондон от 2012-а (59-54, 2х 60-53)

Най-силният момент за 40-годишния боксьор от София дойде в третата част, когато изпрати Майнър в нокдаун след серия от крошета и ъперкъти в тялото. Пулев бе по-активният боксьор през цялата битка. Той контролираше центъра на ринга и вкарваше повече и по-чисти удари от далечна и близка дистанция.

В петата част лявото рамо на Тервел се поду, но въпреки това той доигра срещата на високи обороти и не изгуби инициативата. Българинът признава, че е бил ударен с няколко силни удара в двубоя и е бил затруднен от боксьора срещу него.

"Труден мач беше. Противникът ми бе много силен физически и много хитър. Все пак, успях да вкарам повече чисти удари и да покажа, че съм по-добър. Не ни изненада с нищо. Да, получих тежки удари, но се справих и вкарах по-чистите удари. Ще се радвам вече да съм по-напред в класацията и да играя с по-голямо име", заяви Тервел непосредствено след края на двубоя.

Ето как се разви сблъсъкът рунд по рунд.

Рунд 1: Майнър откри двубоя с повече удари с предната си дясна ръка. Американецът си служи с обратен гард. Тервел използва първата минута, за да намери правилната за него дистанция. Българинът зае центъра на ринга и започна да атакува по-агресивно. Роденият в София боксьор притисна към въжетата опонента си и вкара серия от силни крошета и ъперкъти на два пъти, което му спечели рунда в съдийските очи.

Рунд 2: 34-годишният боксьор Тексас вкара силно ляво кроше в брадата на Тервел в началото на втората част. Въпреки това, родният боец не помръдна. Това попадение разяри софиянецът и той инициира още повече и по-силни атаки. Темпото на битката се вдигна, но нито един от двамата не успяваше да вкара значителен удар. В последните тридесет секунди Пулев рискува и "изяде" още един ъперкът, но пласира и две силни крошета.

Рунд 3: С всяка изминала минута Тервел натрупваше самочувствие на ринга. Умората в Майнър вече си пролича. Спортистът от Остин започна да използва "глуха" защита, за да се предпази от ударите на Тервел. След още няколко удара американецът падна в нокдаун за първи път. Майнър се изправи, но Пулев "надуши кръвта" и се втурна още по-ожесточено в атака, но не успя да приключи битката преди гонга.

Рунд 4: Майнър събра сили и бе по-рязък в атаките си в началото на този рунд. Пулев пласира комбинация от десен прав и ляво кроше в главата на американеца. Атаките на боеца ни и все по-зачестилите случаи на игра в клинч отново отнеха от силите на Майнър. Защитата на тексасеца се пропукваше и Майнър допускаше все повече крошета и ъперкъти в брадата си. 

Рунд 5: Майнър започна да разчита на "мръсен бокс" в клинча и да предизвиква команда "Брейк!" от рефера, тъй като влизаше с главата напред в атаките си. В един от случаите, в които американецът стъпи напред с главата напред, Тервел го посрещна със силен десен ъперкът. Българинът получи проблем с лявото рамо, но не спря да атакува до края на рунда и запази предимството си в съдийските карти.

Рунд 6: Теревел зае центъра на ринга и разчиташе на класически комбинации с два прави удара и изтегляне от краката, за да установи доминацията си още в началото на тази част. Майнър се държеше на краката си и поемаше всяко попадение като шампион, но офанзивните му умения не бяха достатъчно добри, за да затруднят по-малкия от братята Пулеви. В последната минута Тервел скъси дистанцията и започна да налага силни удари в клинча, но Майнър не падна във втори нокдаун.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация