Кайседо: Нямаше как да кажа "да" на Ливърпул

20:33
Кайседо: Нямаше как да кажа "да" на Ливърпул

Халфът на Челси Мойсес Кайседо заяви, че не е било възможно да приеме офертата на Ливърпул през миналото лято, тъй като “червените” са се намесили в борбата за подписа му твърде късно и той вече е бил взел своето решение. Еквадорецът премина на “Стамфорд Бридж” през последното лято след дълга трансферна сага срещу рекордните 115 милиона паунда, след като даде категоричен отказ на мърсисайдци, които пък търсеха заместник на Фабиньо.

“Водих разговори с Челси много преди интереса на Ливърпул да стане публичен, така че нямаше как да им кажа “не”, защото те бяха там. През лятото страдах много, защото да напусна Брайтън беше сложно. Хора от Челси обаче бяха с мен през цялото време и в последния момент се обадиха от Ливърпул, но вече беше късно, аз бях взел своето решение.”

Трансферната сума, която лондончани платиха за полузащитника надмина тази за Енцо Фернандес, платена отново от “сините” няколко месеца по-рано и като че ли усложни установяването на Кайседо в тима. Играчът обаче не смята, че огромния във финансово отношение трансфер е повлиял на представянето му, а по-скоро големите очаквания.

“Не е сумата, а очакването, че в Челси винаги трябва да печелиш. Винаги, във всеки мач, ако не спечелиш, чувстваш натиск, защото феновете винаги искат отбора да печели. Понякога е трудно да побеждаваш във всеки мач, защото другите отбори също са силни. Знаем, че сме Челси, но сме и нов отбор, изграден от млади играчи. Лично аз съм тук само от четири месеца, така че всичко това е ново за мен. Мисля, че ще отнеме време.”

Мойсес Кайседо бе един от най-добрите дефанзивни халфове в Премиър лийг по време на престоя си в Брайтън, но след идването си в Челси все още не е показал най-добрата си форма. “Сините” пък страдат от липса на постоянство в представянето си и в момента са едва 12-и в класирането на цели 14 точки от топ 4.

“До този момент в кариерата си се справих добре и постигнах много. Играх за националния отбор, след това дойде Брайтън, взеха ме, изиграх добър сезон там, след което дойде Челси, за да ме вземе. През миналата година бях невероятен и всички говореха положително за мен. Знам, че ще се върна към това, защото във футбола има добри и лоши моменти. Сега ситуацията е негативна за мен и семейството ми страда много, защото четат и слушат не особено хубавите неща, които се говорят за мен. Трудно ми е, опитвам се да бъда силен, защото така е във футбола и съм подготвен. Казвам на семейството си да не обръща внимание какво се говори, защото те и Господ са най-важното нещо.”

Кайседо заяви, че има добри отношения с мениджъра на тима Маурисио Почетино.

“Имаме добри отношение, той ме защитава от критиките, много е мил и търпелив с мен. Той знае кой съм и затова е спокоен с мен. Тук съм само от четири месеца, не направих добра предсезонна подготовка, защото беше трудно лято. Сигурен съм, че наистина ще покажа качествата си, ще покажа кой съм,” обяснява още халфът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация