Бербатов: Срамно е да завършиш зад Копенхаген и Галатасарай

20:22
Бербатов: Срамно е да завършиш зад Копенхаген и Галатасарай

Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед и Премиър лийг Димитър Бербатов изрази разочарованието си от представянето на "червените дяволи" в Шампионската лига. Тимът на Ерик тен Хаг завърши на последно място в своята група, оставайки зад Байерн (Мюнхен), Копенхаген и Галатасарай, като допусне цели 15 гола във вратата си, което представлява негативен рекорд за английски отбор.

"Отборът трябва да бъде готов за футбола в Шампионската лига, а не да завърши на последно място в групата си. Финиширайки последен, чувстваш срам, тъга, разочарование и гняв към себе си и съотборниците си. Не мисля, че не бяха готови за Шампионската лига, но ако ти липсват качества по време на мачове, тогава ще страдаш. Срамно е да завършиш зад Копенхаген и Галатасарай. Представянето на отбора срещу Байерн (Мюнхен) не беше достатъчно добро.

Какво можеш да направиш, когато се окажеш на такава позиция? Просто вдигаш ръце, извиняваш се, че не си бил достатъчно добър и се връщаш на терена. Футболът е такъв - има следващ сезон и следващо участие в Шампионската лига, ако изобщо успееш да се класираш.

Липсата на европейски футбол е нещо лошо за Ман Юнайтед, защото "Олд Трафорд" има нужда от европейски вечери. Отборът не беше достатъчно добър и заслужаваше да отпадне.

С цялото ми уважение към Копенхаген и Галатасарай, не трябва да завършвате последни в тази група. Дори ако изглеждате добре и загубите, това не е достатъчно, защото в груповата фаза на Шампионска лига се нуждаете от точки, за да се класирате", заяви Бербатов. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация