Мондиалът не влиза в сметките, но Меси пак е във финалната тройка за Най-добър футболист на годината

19:07
Мондиалът не влиза в сметките, но Меси пак е във финалната тройка за Най-добър футболист на годината

Носителят на “Златната топка” Лионел Меси е сред тримата финалисти за “Най-добър футболист” за 2023 година за наградата на световната футболна федерация, известна като FIFA The Best. Другите двама в топ 3 са Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе.

Кой печели и кой на коя позиция точно е, ще се стане ясно на 15 януари по време на официалната церемония по награждаване.

При избора за №1 под внимание се взима постигнатото от всеки един футболист в периода 19 декември 2022 година - 20 август 2023 г. Това означава, че триумфът на Меси с Аржентина на Мондиала не влиза в сметките, защото финалът там беше на 18 декември.

В гласуването участваха селекционери на национални отбори, капитани на национални тимове, журналисти и фенове, като всяка от тези категории допринася с по 25%.

Преди три месеца от ФИФА номинираха общо 12 играчи, като останалите са Хулиан Алварес, Марсело Брозович, Кевин Де Бройне, Родри, Хвича Кварацхелия, Илкай Гюндоган, Виктор Осимен, Деклан Райс и Бернардо Силва.

Меси е носител на приза за 2022 година. Тогава Мбапе беше втори, а Холанд се нареди пети.

В сряда пък стана ясно, че тримата финалисти сред треньорите за 2023 година са Джосеп Гуардиола, Симоне Индзаги и Лучано Спалети.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация