Левски отправи оферта за вратаря на Пирин

07:45
Левски отправи оферта за вратаря на Пирин

Левски със сигурност ще привлече нов вратар през зимата. Това ще е сред основните приоритети на "сините" за предстоящия трансферен прозорец. Столичани вече са влезли в контакт с набелязан играч под рамката. Става въпрос за вратаря на Пирин (Бл) Максим Ковальов. От "Герена" са готови да дадат на "орлетата" 40 хил. евро, плюс процент от бъдеща продажба. За момента обаче благоевградчани не са приели предложението на "сините", като държат да получат за украинеца 75 хил. евро, колкото е откупната му клауза. В момента Пирин изпитва сериозни финансови затруднения и иска да вземе максималното за един от най-добрите си играчи.

На този етап от Левски не са отговорили дали приемат условията на "орлетата" за 23-годишния страж. "Сините" се оглеждат и за други варианти под рамката. Подобни пазарлъци с Пирин имаше и през миналата зима, когато двата тима не успяха да се разберат за халфа Чебрайлс Макрецкис, който впоследствие премина във Ференцварош като свободен агент.

Последният мач на Левски за годината бе срещу Ботев (Враца) и именно от този клуб е другият набелязан от столичани вратар. Става въпрос за колумбиеца Федерико Бариос, който се пребори в конкуренцията с капитана Красимир Костов и стана първи избор под рамката за Христо Янев. Договорът на 27-годишния играч, както и този на Ковальов, изтичат през юни и от лятото те стават свободни агенти. От "Герена" обаче искат да привлекат вратар още тази зима и затова ще трябва да платят трансферна сума за него.

С взимането на нов вратар ще се наруши традицията под рамката в Левски да пази юноша, израснал на "Герена", която бе започната от Станимир Стоилов. През този сезон Николай Костов отне лентата на 18-годишния Пламен Андреев, който след това показа и сериозни колебания и бе изпаднал в дупка. Във Враца младокът изигра силен двубой и спаси "сините" от нов разочароващ резултат с важни намеси. Николай Михайлов пък изненадващо не бе в групата, което е нов знак, че 35-годишния вратар е към края на кариерата си. От началото на сезона той бе под рамката в едва три двубоя в първенството. Своя шанс в първия тим още чака Иван Андонов.

"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация