Етър пак остана с 10 човека, но този път удържа точката срещу Берое (видео)

20:12
Етър пак остана с 10 човека, но този път удържа точката срещу Берое (видео)

Отборите на Берое и Етър не успяха да се победят и завършиха 0:0 в последния двубой от последния 20-ти кръг на есенния полусезон в efbet Лига. Мачът ще се запомни с множеството изпуснати положения и неточни удари, които двата тима си отправиха за почти 105 минути игра. Гостите останаха с човек по-малко в 75-ата минута след директен червен картон на Кольо Станев. Въпреки численото си преимущество и създадените ситуации обаче, домакините не успяха да се възползват и трябваше да се задоволят само с точка за края на полусезона. Иначе срещата бе прекъсната за над 10 минути в началото на второто полувреме заради запалени димки и факли от привържениците на двата тима.

Двубоят започна на високо темпо, а гостите бяха една идея по-активни през първите минути. Още в началото Шахредин Букхолда опита шут от далечна дистанция, но неточно, а след това “виолетовите” организираха няколко атаки, които не доведоха до нищо. В 12-ата минута Берое създаде суматоха в наказателното поле на Етър, но нито един футболист в зелено-бяло не успя да се ориентира добре.

В 22-ата минута Крум Стоянов направи хубави финтове и елиминира двама защитници на домакините отляво. Последва центриране към Мариян Иванов, който се опита атрактивно с ножичен удар да завърши, но топката премина над напречната греда.

След няколко положения и пред двете врати, които не застрашиха нито един от двамата вратари, се стигна до 35-ата минута. Тогава след центриране от корнер Вълков засече с глава, а Трибуле през човек също успя да докосне топката. Точно на голлинията обаче Георги Александров изчисти и така предотврати попадение във вратата на Етър.

Няколко секунди по-късно гостите отбелязаха попадение. Добро извеждащо подаване от Букхолда намери Кандидус, който вкара от близка дистанция. Веднага обаче бе вдигнат флаг за засада и голът не бе признат. В 42-ата минута Годой получи добра възможност. Той пое на гърди с гръб към вратата и стреля със задна ножица, но вратарят на гостите изби в последния момент.

Малко след началото на второто полувреме играта бе спряна заради димки и факли, запалени от двете агитки. Така над 10 минути футбол не се игра заради затруднената видимост на терена.

След подновяването на играта Етър организира няколко добри атаки, но без да изпробва рефлексите на Ачинели. В 72-ата минута Политино стреля от малък ъгъл, но Мартин Виличков изби в корнер. Само 3 минути по-късно обаче “виолетовите” останаха с 10 души на терена. Кольо Станев изрита Сегундо Пачаме докато падаше след което последва преглед на ситуацията с ВАР и главният рефер Никола Попов вдигна директен червен картон на крилото на Етър. Така великотърновци трябваше да доиграят срещата с човек по-малко.

Веднага последва натиск от страна на домакините. Дълго подаване на Вини Трибуле намери Кошмара, който свали към Политино. Крилото на Берое стреля от чиста позиция, но кълбото премина встрани от вратата. В 85-ата минута отново Политино имаше перфектна възможност на по-малко от 10 метра от голлинията, но и този път топката прелетя високо над гредата. 

В 95-ата минута Берое като по чудо не откри резултата. След центриране от пряк свободен удар към наказателното поле се получи объркване и карамбол, но в крайна сметка топката не се оплете в мрежата. Така двата тима спечелиха по една точка в последната си среща за годината. 

С тази точка Берое ще зимува на деветото място с актив от 25 точки. Етър от своя страна е последен с едва 9. “Виолетовите” обаче прекъснаха негативната си серия от пет поредни загуби и завършват годината позитивно. 

БЕРОЕ 0:0 ЕТЪР

Стартови състави:

Берое: 23. Родриго Ачинели, 3. Франко Минго, 7. Густаво Каскардо, 9. Сантиаго Годой, 10. Енцо Ойос, 11. Джани Политино, 14. Викторио Вълков, 15. Енцо Еспиноза, 17. Едуин Ласо, 24. Стефан Гаврилов, 91. Вини Трибуле;

Етър: 22. Мартин Величков, 24. Шахредин Букхолда, 23. Мосес Кандидус, 15. Георги Ангелов, 29. Янко Ангелов, 14. Ивайло Димитров, 8. Мартин Моран, 4. Георги Александров, 7. Кольо Станев, 25. Крум Стоянов, 26. Мариян Иванов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация