Лион се показа над водата и си пое живителна глътка въздух

23:15
Лион се показа над водата и си пое живителна глътка въздух

Лион даде надежди на феновете си, че излиза от дълбоката криза и постигна убедителна победа над Тулуза с 3:0. В големия герой за "хлапетата" се превърна звездата на тима Александрe Лаказет, който реализира хеттрик. Бившият нападател на Арсенал се разписа на двата пъти в средата на първата част, с което даде комфортен аванс на тима си. Десет минути преди края на мача Лаказет оформи хеттрика си.

В добавеното време на първата част Тайс Далинга от Тулуза пропусна да намали резултата от дузпа. Олимпик Лион все още е на последно място след втората си победа за сезона, но вече е само на точка от Клермон. Тулуза също е в дъното на класирането, като е 15-и с три точки пред последния.

По-рано днес Страсбург надигра Льо Авър с 2:1. Успехът дойде в последните секунди на мача, когато Абакар Сила вкара след асистенция на Томас Дилейни. Преди това Еманюел Емега бе извел домакините напред в резултата, но Йоан Салмие изравни за северняците в началото на второто полувреме. Със спечелените три точки Страсбург се изкачи на десето място в класирането, Льо Авър е с една позиция по-надолу.

Брест продължи доброто си представяне и записа трета победа в последните си четири мача, като победи Метц с 1:0 като гост. Попадението на Жереми Льо Дуарон четвърт час преди края на мача бе с цената на три точки за гостите и ги качи в Топ 5.

Клермон и Лил направиха нулево равенство в друг мач от кръга. Така "песовете" пропуснаха да се доближат до Топ 3, като останаха на три точки зад Монако. Клермон е на предпоследното 17-о място.

В първия мач за деня Ница победи трудно с 2:1 у дома Реймс в мач от 15-ия кръг на Лига 1. Морган Сансон пропусна до открие резултата в 11-ата минута, а това се случи в 55-ата, когато Гаетан Лаборд не остави шансове за вратаря Йехван Диуф. Гостите се добраха до равенство точно 12 минути преди изтичане на редовното време, когато Юнис Алделхамид с глава отблизо върна Реймс в срещата. В 82-ата минута Жереми Бога с шут от средна дистанция осигури четвъртия пореден успех в полза на "орлите" пред собствена публика. Ница е със само два допуснати гола у дома и заема второто място в класирането, на четири зад лидера Пари Сен Жермен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация