Просташко държание от Лудогорец, безумно слаб ЦСКА и идиотски сцени! "Армията" не заслужаваше това

20:08
Просташко държание от Лудогорец, безумно слаб ЦСКА и идиотски сцени! "Армията" не заслужаваше това

ЦСКА София се сбогува по тъжен начин със стадион "Българска армия". "Червените" загубиха по изключително болезен начин с 0:1 от Лудогорец последното си домакинство преди съоръжението да бъде съборено и построено наново. Това стана след гол на бившия армеец Спас Делев в 108-ата минута, осигурил трите точки на гостите.

Двубоят не предостави кой знае какви футболни достойнства, но за сметка на това феновете по трибуните бяха на световно ниво. Те издигнаха две невероятни хореографии - едната за бъдещия нов стадион, а другата да отдадат уважение на един от най-големите футболисти на ЦСКА и България - Димитър Якимов.

Сред 11-те на домакините нямаше изненади. Бусато, който напусна принудително игра в предишния двубой срещу Славия, бе възстановен и под рамката на вратата. Гостите бяха без своя капитан Антон Недялков, който пропуска сблъсъка заради контузия. На загрявката пък Фон Витри получи болежки и на негово място влезе Иван Йорданов.

Половин час преди началото на срещата феновете на домакините изпълниха до краен предел трибуните в секторите "Г", "В" и "А". Това наложи отварянето на буферната зона откъм сектор "Б". Въпреки това част от желаещи да влязат на трибуните останаха извън стадиона.

Непосредствено преди началния съдийски сигнал бе изпълнен химнът на България, а камерите уловиха насълзените очи на легендарния Христо Стоичков.

Гостите започнаха малко по-активно и в 7-ата минута Текпетей отправи силен шут от фал, а Бусато изби. След първия четвърт час "червените" изравниха играта и на свой ред, най-вече чрез Фаетон, осъществиха няколко добри пробива, които не завършиха с удари към противниковата врата.

В 21-ата минута Хайнц се пребори с Йорданов и центрира прострелно в малкото наказателно поле на разградчани, но Кареасо закъсня за момент да атакува топката и в крайна сметка не успя да я засече.

В даденото от съдията четириминутно продължение на първата част Назон се възползва от грешка на Вердон и му отне топката, след което я върна за Линдест, но шутът на халфа бе доста неточен. Секунди по-късно и Назон стреля неточно.

На почивката Ел Маестро извърши принудителна смяна - Шакич смени контузилия се Турицов.

В 48-ата минута Пьотровски отне от Юга. Последва контраатака и извеждащ пас към Видал. Крилото финтира Шакич и си отвори отлична позиция за стрелба от 12-13 метра, но не уцели вратата и изпусна най-чистото положение до този момент.

Малко след това срещата бе прекратена за десетина минути заради множество запалени факли във всички сектори на домакините.

В 78-ата минута пред Юга се откри първата по-сериозна възможност и за "червените". Халфът засече с глава центриране от корнер, но топката тупна в земята и излезе в аут прехвърляйки вратата.

В 87-ата минута Видал се освободи от Шакич и стреля силно, но и неточно. Пет минути след това Пьотровски стреля много опасно от дистанция, но Бусато демонстрира класа и изби, а после хвана и опита за добавка на Видал.

В даденото от рефера 12-минутно продължение срещата отново бе прекъсната поради множество запалени факли и подновена 7-8 минути по-късно.

Така се стигна до 108-ата минута, в която Лудогорец комбинира отлично пред наказателното поле на съперника. Пьотровски изведе резервата Рик отляво в наказателното поле на домакините. Последва центриране по земя, с което Линдест, покрил по-рано засадата, и Вион се разминаха, за да поднесат топката на Спас Делев, който без проблем я прати във вратата от 4-5 метра.

Попадението предизвика бурна радост на гостите, която за малко не предизвика сериозни ексцесии до вратата на "червените" срещу сектор "Г". В крайна сметка обстановката бързо се успокои, а до края ЦСКА се хвърли в атака, за да изравни, но така и не стигна до чисто голово положение.

ЦСКА 0:1 ЛУДОГОРЕЦ

0:1 Спас Делев 90'+18

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 13. Кордоба, 6. Петров, 15. Вион, 26. Кареасо, 21. Юга, 14. Хайнц, 7. Линдсет, 11. Фаетон, 9. Назон;

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 16. Йорданов, 26. Сундберг, 24. Вердон, 17. Сон, 8. Гонзалвеш, 30. Нареси, 37. Текпетей, 6. Пьотровски, 77. Видал, 9. Дуа;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация