Джорджо Киелини сподели, че най-вероятно е изиграл последния мач в кариерата си

15:15
Джорджо Киелини сподели, че най-вероятно е изиграл последния мач в кариерата си

Легендарният италиански защитник Джорджо Киелини обяви, че най-вероятно е изиграл последния мач в кариерата си. 39-годишният ветеран, който снощи игра цял мач за ФК Лос Анджелис при загубата с 1:2 от Кълъмбъс Крю във финалния мач на американската Мейджър Лийг Сокър, направи това изявление след срещата.

"Може би днес изиграх последния мач в кариерата си. Ще ми трябват няколко дни, за да помисля за бъдещето си”, заяви италианският бранител.

Преди няколко дни в интервю за The Athletic Киелини също намекна, че възнамерява да се откаже от футбола и че вижда сърцето си в клуба на сърцето си Ювентус: “В бъдещето си виждам Ювентус. Не знам на каква позиция, но това е мястото, където прекарах почти половината си живот. Все още съм много привързан и съм много щастлив, че те правят добър сезон. Какво бих искал да правя в бъдеще? Да работя в областта на мениджмънта. Имам диплома по икономика и магистърска степен по бизнес администрация в областта на футбола. Сега не ми се иска да бъда треньор”.

В интервюто Киелини говори и за националния отбор на Италия и наследниците си в тима: “"Бастони е много различен от мен, но има огромен потенциал. От техническа гледна точка бих могъл да го сравня с Бонучи. Малко по-различен е, но прилича на нас. Той може да бъде сред петимата най-добри защитници в света. В националния отбор се надявам Верати да се върне в игра: полузащитата на Италия е много силна. Вероятно ни липсва  деветка, но Имобиле е добър нападател, а идват и други от високо ниво. Въпреки това започна нов цикъл: със Спалети виждам светло бъдеще. В Серия “А” обаче Интер е фаворит за Скудетото".

Киелини е част от ФК Лос Анджелис от 2022 г., като изигра за тима 45 мача и 1 гол. За любимия си Ювентус пък той има цели 561 срещи и 36 попадения, което го прави третият играч с най-много мачове за “бианконерите” в историята, като изостава само от две други легенди - Алесандро Дел Пиеро и Джанлуиджи Буфон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация