Контрастно представяне на българите в Серия "Б"

21:03
Контрастно представяне на българите в Серия "Б"

Българският национал Петко Христов се завърна по възможно най-добрия начин в игра, след като донесе победата на своя Специя с 2:1 при гостуването на Асколи в двубоя между двата отбора от 16-ия кръг на Серия „Б“.

Родният защитник се появи на терена в 63-тата минута, заменяйки Лукас Мюл, а в 89-ата отбеляза победното попадение за „орлетата“, след като беше точен с глава при центриране от фал на Салваторе Еспозито. Преди това гостите поведоха в резултата с гол от дузпа на Даниеле Верде, а в 51-вата минута „кълвачите“ изравниха чрез Джузепе Белуши. За Христов това беше първи шампионатен мач през сезона, тъй като той дълго време страдаше от контузии. Този успех е много важен за Специя, тъй като е едва втори за отбора в първенството през настоящата кампания.

Междувременно, друг български национал - Валентин Антов, имаше кошмарен мач днес, въпреки че неговият Кремонезе спечели домакинството си на Венеция с 1:0. Бранителят стартира като титуляр, но в 49-ата минута извърши нарушение срещу Денис Йонсен. Първоначално беше отсъдена дузпа, но след преглед с ВАР главният съдия промени решението си на пряк свободен удар и по този начин изгони с директен червен картон Антов, който беше последният играч в защита на своя отбор в тази ситуация. Макар и останали с човек по-малко, „гриджоросите“ стигнаха до крайния успех с гол на Лука Раванели в 80-ата минута. Така тимът съхрани серията си от седем мача без загуба във всички турнири, като е спечелил шест от тях.

Кремонезе поне временно се изкачи на третата позиция в класирането с 29 точки или с четири по-малко от отбора на Венеция, който остава на второто място. Специя е на предпоследната 19-а позиция с 13 пункта, колкото има и 18-ият Асколи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация