Николай Костов: Мисля, че ще ставаме по-силни

20:59
Николай Костов: Мисля, че ще ставаме по-силни

Наставникът на Левски Николай Костов даде мнението си след победата с 1:0 над Ботев Враца. "Сините" ще зимуват на десет точки от първото място в efbet Лига.

"След като сме победили, се е получило това, което искахме. Трябваше да играем с трима защитници, на такива терени сме неубедителни. Играта трябваше да бъде максимално опростена, опитахме да играем вертикален футбол - нещо, което не играем добре. Контролирахме играта въпреки лошия терен, с изключение на последните минути, когато някои от играчите се изтощиха. Отвърнахме на стихийните, мога да кажа, атаки на противника. Не съм даже разговарял на дълго и широко с футболистите, както се казва, след Хебър. Мисля, че имаше положителна промяна в този мач. 

Какво се случи след старта на сезона ли? Отборът отслабна малко физически през полусезона, получи се някакво изтощение, имаше тежест върху някои основни наши играчи, иначе имахме много силни три-четири месеци, бяхме максимално мобилизирани, бяхме вдъхновени от публиката, печелихме мачове в последните минути, това сплотяваше отбора. В последните два месеца започнахме да губим в последните минути. Отдавам го на умората и напрежението, което се натрупа в последните дни. 

Предстоят разговори, говорим постоянно с ръководителите, мъчим се да излезем от тази сложна ситуация, не мислете, че е лесно - и в клуба, и футболистите, треньорите и т.н. Знам, че сме атакувани постоянно, когато не си свършим добре работата - и с право може би. Мисля, че ще ставаме по-силни, Левски винаги оживява, както се казва, винаги излиза от сложни ситуации. Да спрем дотук, да пожелаем весели празници на абсолютни всички левскари, нека сме оптимисти за по-напред. 

Готов съм да продължа, естествено. Знаете как бях приет в първата седмица, втората седмица, но нещата се промениха след това - изиграхме не лоши мачове, особено европейските мачове. Но поиздъхна отборът в последните месеци, неубедителността в игрите повлияе на загубата на много ценни точки", каза специалистът. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация