Арда победи Локо София в мач със страшно много положения, но само един гол

14:30
Арда победи Локо София в мач със страшно много положения, но само един гол

Арда стигна до много труден успех срещу Локомотив София в "Надежда". Гостите надделяха с 1:0 в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига, а в герой за победителите се превърна Станислав Иванов, който реализира единственото попадение в 84-ата минута.

Срещата беше белязана от три незачетени гола за кърджалийци, три греди и отменена дузпа в полза на "железничарите". Двата отбора създадоха множество интересни положения пред Александър Любенов и Анатолий Господинов, но в крайна сметка тимът на Александър Тунчев беше по-активен и заслужено стигна до трите точки.

Вратарят на "червено-черните" се отличи с куп добри спасявания, но именно негова беше вината за победния гол на Иванов в заключителните минути на мача. По този начин Арда се върна на победния път в шампионата след двете поредни загуби от ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив.

Локомотив София е без успех вече пети последователен двубой и остава на 13-о място с актив от 19 точки.

В шестата минута Александър Любенов трябваше да се намесва след коварно центриране на Тонислав Йорданов от фал. Последва ъглов удар, от който обаче не произлезе нищо опасно пред вратата на "червено-черните".

Четири по-късно Станислав Иванов бе изведен очи в очи със стража, но и този път Любенов се оказа последна пречка пред гола. В 13-ата минута Тонислав Йорданов също се озова на отлична стрелкова позиция, но отново кълбото бе избито в корнер.

Само няколко секунди след това Хюсеинов свали топката към Лъчезар Котев, който я изпрати в мрежата на Локомотив, но попадението беше отменено заради засада. 

В 19-ата минута Станислав Иванов се оказа на точното място след ъглов удар, а силният му изстрел от границата на наказателното поле разтресе горната греда. Впоследствие сантиметри разделиха кърджалийци от това да открият резултата, след като топката кацна върху голлинията.

Футболистите на Александър Тунчев продължаваха да атакуват, но така и не успяваха да намерят път към вратата на "железничарите".

В 41-вата минута Джелал Хюсеинов можеше да изненада неприятно Анатолий Господинов, след като отклони центрираната към наказателното поле топка и принуди стража на Арда да проявява своя рефлекс. В ответната атака гостите изявиха сериозни претенции за нарушение на Диме Димов срещу Станислав Иванов, който излизаше очи в очи в Любенов. Главният съдия остана безмълвен в тази ситуация.

Арда започна по-активно и след почивката, а в 49-ата минута Любенов се отличи с ново страхотно спасяване, след като отрази удар на Станислав Иванов от близко разстояние. Минута по-късно изстрел с глава на Карлос Франса премина на сантиметри от дясната греда на вратата, пазена от Анатолий Господинов.

В 53-ата Валентин Николов пропусна най-чистото положение за Локомотив (София). Халфът засече от движение центриране отдясно, но стреля в обсега на Господинов, който предотврати сигурен гол.

Малко след като измина час игра от началото на срещата гостите организираха бърза контраатака, която бе завършена успешно от Станислав Иванов. След преразглеждане с ВАР стана ясно, че има засада при подаването и попадението беше отменено.

Четири минути по-късно Кардосо се извиси над всички при корнер, но Господинов внимаваше и се намеси.

В 73-ата минута Карлос Франса беше повален от Илия Юруков в наказателното поле, а Владимир Вълков посочи бялата точка. И този път реферът беше извикан да разгледа ситуацията с ВАР, след което отмени първоначалното си решение.

180 секунди по-късно Принц Окезие проби по десния фланг, центрира към Тунгара, чийто удар с глава срещна напречната греда. При добавката Преслав Боруков прати топката в мрежата, но съдията отсъди фал на нападателя срещу Гонсало Кардосо.

Все пак логичното се случи в 84-ата минута и кърджалийци поведоха. Преслав Боруков направи страхотен пробив отляво и центрира към наказателното поле. Александър Любенов не реагира по най-добрия начин и позволи на Станислав Иванов да реализира отблизо.

В последната минута от редовното време гредата помогна и на Арда. Калоян Кръстев изпревари Сако и стреля с глава, но кълбото се отби в левия страничен стълб.

До края на срещата гостите имаха възможност да удвоят преднината си, но Радослав Цонев не успя да преодолее Александър Любенов с изстрел от границата на пеналтерията.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 0:1 АРДА

0:1 Станислав Иванов 84'

Стартови състави:

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ: 24. Александър Любенов, 12. Бруно Франко, 31. Красимир Станоев, 26. Красимир Милошев (К), 4. Диме Димов, 2. Гонсало Кардосо, 22. Ивайло Найденов, 10. Валентин Николов, 21. Антони Иванов, 45. Димитър Митков, 11. Карлос Франса;

АРДА: 1. Анатолий Господинов, 3. Умар Сако, 4. Милен Стоев, 7. Абубакар Тунгара, 11. Мартин Стойчев, 18. Джелал Хюсеинов, 19. Тонислав Йорданов, 20. Деян Лозев, 77. Илия Юруков, 80. Лъчезар Котев (К), 99. Станислав Иванов;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация