Стоичков: "Златаната топка" в "Залата на славата" не е моята, а на Меси

01:13
Стоичков: "Златаната топка" в "Залата на славата" не е моята, а на Меси

Христо Стоичков разказа още интересни истории в третата част от участието си в подкаста "Код Спорт". Камата говори за приятелството си с двете най-големи легенди на аржентинския футбол - Диего Марадона и Лионел Меси.

"Аз съм един от тези, които най-много критикуваха Диего. Аз го критикувах за това, че той остана в една капсула с едни, които всеки ден ходиха с вратовръзка, бяла риза и черен костюм. Ако не беше неговото име, тези мишоци никога нямаше да са там. За мен това са убийците на Марадона. Те го докараха на това дередже. Много пъти аз съм имал кавги с него. Диего имаше хиляди приятели, но истинските - той не ги послуша.

Меси е съвсем друг човек. Меси е повече в страната на семейството и децата. Повече мисли как всеки ден да надгради и да бъде по-добър. През последните 15 години говорим за двама футболисти - Меси и Кристиано Роналдо. За мен остава едно момче, което знае да цени и да приема приятелите такива, каквито са. Той е като мен - не обича да го лъжат, не обича да го крадат, не обича да бъде изнудван, не обича да бъде малтретиран. Неслучайно тази топка, която я държа в мен, е тук - в "Залата на славата". Това е Златната топка на Меси.

В епизода беше осъществена и видео връзка с Валери Божинов. Как протече разговорът между двамата и какво признание направи бившият нападател на Ювентус и Манчестър Сити на носителя на Златната топка за 1994 г., вижте във видеото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация