Бербатов: Ние тримата със Стилиян и Мартин сме президенти

12:13
Бербатов: Ние тримата със Стилиян и Мартин сме президенти

Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президент на БФС. Както е известно бившият национал и екипът му работят за смяна на сегашното ръководство от няколко години насам. Бербатов заяви, че няма намерение да влиза в полемика с останалите кандидати, които ще се появят, а ще иска да бъде в дискусия с тях, за да се стигне до консенсус за честно провеждане на прозрачен конгрес. 

"След като се обяви датата за конгреса е нормално, както беше и предния път да обявя кандидатурата си за президент на БФС. Свикахме тази пресконференция и за да ви запознаем с част от нашите идеи", започна Бербатов.

"Ние сме хората, които толкова години се борим срещу това управление. Нормално е да има негативи и към нас. Целта ни е да се направи честен конгрес, който да няма причина да се обжалва. От нас включително. Затова призовавам кандидатите да се обявяват вече, да покажат екипите си и да започнем дискусии за един прозрачен конгрес. От нас гарантирам, че няма да кажем лоша дума за никой от кандидат президентите. Ние ще сме концентрирани около нашите идеи и стълбове. Ще ни е интересно да видим идеите на другите, някъде ще се препокриват идеите, другаде ще се разминават, но всичко да бъде честно", каза Бербатов.

"Ще търся среща с държавата, на която ще призова и другите кандидати да присъстват. С премиера, министъра на спорта, за да можем да изложим част от визията си да кажем, че после ще търсим вашата помощ. Мисля, че това ще е положително за всички, за да се обсъдят мерките за футбола", допълни Бербатов.

"Постоянно вървят някакви слухове. Няма как да се случи промяна в нашата конфигурация. Ние тримата със Стилиян и Мартин сме президенти. Аз държа на тази екипност, на приятелите си. Ако има проблем, го решаваме. Понякога се събираме ние тримата и правим мини конгрес и дискутираме и взимаме решение. Аз държа на тяхната подкрепа и доверие. С тези слухове се стреми да се направи някакъв раздор, но няма да стане. Може аз да съм лицето, но всеки от нас президент. Всеки е надут и високомерен в лицето на някой друг. Това са дребнотемия, за да се отклони темата. Знам ние за какво се борим и какво искаме да направим. Ние водим битка срещу системата, която бе досега. Винаги има диалог, винаги има повишаване на тон и диалог и винаги се ражда отговорът", коментира Димиър слуховете, че може да бъде заменен от Стилиян Петров като кандидат на екипа.

Бербатов направи и кратка ретроспекция на част от програмата, която екипът му е изработил, като се учуди, че е бил обвиняван, че няма разработен план за управление. Димитър загатна, че програмата е основана на три точки: прозрачност, професионализъм и партньорство. Отново подчерта, че ако спечели, ще иска да се въведе мандатност на президентите, като изтъкна подготвени промени, които да стимулират използването на български футболисти от родните тимове. Предвижда се бонусна система за налагане на млади играчи и ограничване на чужденците извън ЕС до трима. Все пак има възможност и за допълнителни подобни играчи срещу определена такса, която да се използва за развитието на школите и инфраструктурата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация