Кириос не е в списъка със заявените за Australian Open

17:53
Кириос не е в списъка със заявените за Australian Open

Името на Ник Кирьос отсъства от списъка на участниците за основната схема на предстоящото Открито първенство на Австралия по тенис, който бе публикуван днес.

За финалиста от "Уимбълдън" годината бе съпътствана от контузии, а през миналия месец той заяви, че "звездите ще трябва да се подредят" за него, за да бъде напълно готов за турнира от Големия шлем през януари. Агентът на австралийския тенисист засега не коментира ситуацията.

Двукратният шампион Рафаел Надал е част от списъка. Испанецът наскоро потвърди, че ще играе още на подгряващия турнир в Бризбейн след дълго отсъствие заради контузия. Защитаващият титлата Новак Джокович (Сърбия) ще се опита да спечели 11-и трофей в Мелбърн и общо 25-и в състезанията от Големия шлем.

Водачката в световната ранглиста при дамите Арина Сабаленка от Беларус също ще защитава трофея, който спечели през 2023-а, а бившите шампионки Наоми Осака (Япония), Каролине Возняцки (Дания) и Анжелик Кербер (Германия) се готвят да се завърнат в Австралия след период извън корта, тъй като станаха майки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация