На "Армията" получиха добри новини за контузията на Бусато

08:16
На "Армията" получиха добри новини за контузията на Бусато

В ЦСКА - София получиха добра новина часове след победата с 1:0 над Славия за Купата на България във вторник. Отстраняването на "белите" от турнира бе помрачено от принудителната смяна на вратаря Густаво Бусато, който преди това на няколко пъти спаси тима си с невероятни намеси.


Бразилецът напусна терена с носилка, след като се сблъска тежко с Тони Тасев при центриране в наказателното поле и получи удар в тялото, който го прати на земята. Първоначално стражът опита да продължи, но няколко минути по-късно показа с жест, че е наложителна смяна и в игра се появи Димитър Евтимов.


Очаквано на "Армията" бяха сериозно притеснени от угрозата да загубят най-постоянния си футболист за дербито с Лудогорец в неделя. 33-годишният южноамериканец премина подборни изследвания още във вторник вечерта, а направените му снимки показаха, че проблемът е мускулен. Добрата новина е, че няма никакво разкъсване или счупване, а силната болка е в резултат на натъртване.


Проблемите на Бусато са в задната част на бедрото, като все още не е ясно дали той със сигурност ще вземе участие в неделния сблъсък с Лудогорец. В ЦСКА - София обаче са оптимисти за неговото състояние, като очакват, че с помощта на болкоуспокояващи той ще стисне зъби и ще излезе на терена срещу разградчани.


Досега през сезона Бусато не е пропуснал нито минута в шампионата, а резервата му Евтимов получи шаннс за изява единствено срещу Черноморец (Балчик) в първия кръг за Купата на България, както и в срещата със Славия онзи ден, когато се появи по спешност от пейката.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация