Хебър изпъди Левски от турнира за Купа България

16:34
Хебър изпъди Левски от турнира за Купа България

Отборът на Левски отпадна от Sesame Купа на България. "Сините" допуснаха поражение с 1:2 от Хебър (Пазарджик) в осминафинален двубой от турнира. Домакините откриха резултата в 68-ата минута, когато Ангел Бастунов се разписа от дузпа. Все пак в първата минута от добавеното време Уелтон изравни с фантастичен гол, но в последните секунди на битката юношата на Левски Атанас Кабов се превърна в герой, реализирайки победното попадение след грешка в защитата на гостите.

Голямата новина от лагера на "сините" бе, че в групата се завърна Билал Бари, който лекуваше контузия много дълго време. Сред титулярите пък бе Роналдо. Бразилецът пропусна последните два шампионатни мача, но стартира от първата минута срещу Хебър.

За домакините от Пазарджик атаката бе водена от младежкия национал Георги Николов. Той получи подкрепа в предни позиции от Атанас Кабов, Ангел Бастунов и Олексий Збун, които направиха разликата в сблъсъка от турнира за Купата. 

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на гостите. В 5-ата минута Атанас Кабов центрира от корнер, а Георги Николов бе изпуснат от Кристиан Димитров. Нападателят на "зелените" отправи удар с глава от близка дистанция, но Пламен Андреев показа страхотен рефлекс, за да запази вратата си суха. 

В 29-ата минута Кристиан Димитров върна рисковано към Пламен Андреев, а Георги Николов атакува топката и изпревари вратаря на Левски. Нападателят бутна кълбото край него, но ъгълът беше твърде малък за стрелба, след което опита центриране, но стражът възстанови позицията си и спаси топката.

До края на първата част темпото продължи да не бъде особено високо, като логично не се стигна до интересни ситуации.

Две минути след подновяването на играта Атанас Кабов пробва своя късмет с шут от далечна дистанция, но кълбото прелетя далеч от целта.

В 54-ата минута Уелтон направи типичния си пробив, който завърши с удар с десния крак в близкия ъгъл, но Матвей Игонен не се затрудни.

В 68-ата минута главният съдия Васимир Ел-Хатиб отсъди дузпа за домакините за нарушение на Жереми Петрис срещу Олексий Збун. Зад топката застана Ангел Бастунов, който не пропусна да накаже младия страж на "сините".

В 81-ата минута бразилската звезда на Левски Уелтон направи пробив през центъра на терена, след което отправи мощен шут от далечна дистанция, но топката премина на сантиметри от целта. Малко по-късно футболистите на Николай Костов сътвориха майсторска контраатака. Рикардиньо свали топката към Марин Петков, който проби и пусна перфектен пас за Уелтон. Нападателят на тима опита да завърши с техничен удар, който обаче се отби в левия страничен стълб. 

В първата минута от добавеното време все пак голямата звезда на Левски успя да изравни резултата. Уелтон направи поредния си майсторски пробив, който този път обаче завърши с прецизен удар в горния десен ъгъл на вратата на естонския национал. 

Натискът на гостите от София продължи и три минути по-късно Рикардиньо можеше да се възползва от грешка на защитата на Хебър. Бразилецът за момент изскочи сам срещу Матвей Игонен, но се забави, след което подаде на Марин Петков, а той стреля прекалено неточно.

В последните секунди Кристиан Димитров направи безобразна грешка, извеждайки юношата на тима Атанас Кабов на голова позиция. Нападателят преодоля стража на Левски, за да класира Хебър за следващия етап на турнира за Купата на България.

ХЕБЪР - ЛЕВСКИ 2:1

1:0 Ангел Бастунов 68'-д.
1:1 Уелтон 90'+1
2:1 Атанас Кабов 90'+8

Стартови състави: 

Хебър: 32. Матвей Игонен, 13. Архан Исуф, 33. Стефан Цонков, 24. Лазар Марин, 27. Роберт Мазан, 8. Карлос Охене, 84. Стилиян Тисовски, 10. Ангел Бастунов, 14. Олексий Збун, 11. Атанас Кабов, 9. Георги Николов;

Левски: 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 50. Кристиан Димитров, 6. Цунами, 8. Андриан Краев, 10. Асен Митков, 97. Асими Фадига, 7. Роналдо, 17. Уелтон, 9. Рикардиньо;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация