ФА официално повдигна обвинение срещу Ман Сити

19:55
ФА официално повдигна обвинение срещу Ман Сити

Футболната асоциация официално повдигна обвинение срещу Манчестър Сити заради това, че клубът не е успял да контролира играчите си в последните секунди на дербито с Тотнъм, когато футболистите на „гражданите“ се нахвърлиха върху рефера Саймън Хуупър. Съдията спря играта за нарушение срещу Ерлинг Холанд, който обаче остана на краката си, след което изведе Джак Грийлиш, който се откъсваше сам срещу вратаря на Тотнъм. Хуупър първоначално даде знак играта да продължи, но след това реши да отсъди нарушението, вместо да дава авантаж. Това буквално вбеси домакините, а най-бурен в протестите бе Ерлинг Холанд. Рубен Диаш, Матео Ковачич, Родри и Едерсон също наобиколиха рефера.

Манчестър Сити трябва да отговори на обвинението до 7 декември. При подобни казуси обаче последствията за клубовете не са особено сериозни и най-вероятно „гражданите“ ще бъдат глобени с петцифрена сума.

ФА обаче не повдига никакви обвинение конкретно срещу Ерлинг Холанд, въпреки че имаше предположения по-рано днес, че норвежецът може да бъде наказан за невъздържаната си реакция и заради негов коментар в социалните мрежа „X“. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация