10 от Челси подчиниха Брайтън (видео)

19:14
10 от Челси подчиниха Брайтън (видео)

Челси постигна трудна, но важна победа с 3:2 срещу Брайтън в мач от 14-ия кръг на Премиър лийг. “Сините” започнаха отлично двубоя и поведоха с две попадения само в рамките на първите двайсетина минути на Енцо Фернандес (17’) и Леви Колуил (21’). Факундо Буонаноте (43’) намали изоставането на своя тим в края на първата част, а изгонването на Конър Галахър (45’) вдъхнаха нови сили на гостите. Енцо Фернандес (65’) отбеляза второто си попадение от дузпа в средата на втората част, за да даде нова преднина от две попадения на лондончани, а в края на срещата Жоао Педро (90’) отново намали, но силите на тима на Де Дзерби не стигнаха за повече.

Домакините започнаха амбицирано двубоя още от първите минути. Те на няколко пъти опитваха в вкарат топката в наказателното поле, но последният пас не се получаваше. Един път и Стърлинг се строполи в наказателното поле, но съдията подмина положението. Така се стигна до 17-ата минута, когато Беноа Бадиашил стигна до центриране от корнер, успя да запази топката и да я отиграе много добре, след което успя да върне на около метър пред голлинията, където Енцо Фернандес с глава я прати в мрежата за 1:0. Това бе първи гол за аржентинеца с екипа на лондончани.

Играчите на Маурисио Почетино продължиха да са много активни и създаваха много проблеми на гостите с играта си на скорост. Малко след това Акесел Дисаси прати успоредно подаване към Мудрик, но защитник на “чайките” изчисти. Така се стигна до нов корнер, след чието изпълнение на Конър Галахър този път се възползва Леви Коуил и се разписа срещу бившия си тим.

Постепенно срещата премина в повечко битка и по-малко сериозни ситуации на терена. Малко след изминаването на половин час игра жълт картон за доста необмислено нарушение получи Конър Галахър, който бе с капитанската лента в днешния ден. Така се стигна до 43-ата минута, когато Факундо Буонаноте се разходи между няколко играчи в синьо и с хубав удар намери мрежата Роберт Санчес за 2:1.

Малко след изпълнение на център се стигна до нов фал на Конър Галахър в средата на терена, който тръгна в гръб да отнема топката, но вместо това извърши нарушение и съдията Крейг Поусън не се поколеба да го изгони.

Само в рамките на следващите няколко минути гостите от Брайтън заложиха на няколко опасни изстрела извън наказателното поле, но те не намериха очертанията на вратата на Санчес.

Втората част започна с натиск на Брайтън, като играчите на Роберто Де Дзерби задържаха кълбото около наказателното поле. Малко повече от десетина минути след началото италианският специалист извърши поредица от смени, с които искаше да освежи тима си. Мойсес Кайседо направи поредица от нарушения, които можеха да му костват жълт картон.

Така се стигна до минутка след изминаването на час игра, когато Николас Джаксън и Михайло Мудрик, като украйнското крило напредна отлично и се строполи след сериозно съприкосновение с появилия се малко преди това Джеймс Милнър. Първоначално съдията игнорира падането на Мудрик, но след сигнал с ВАР накара Поусън да прегледа ситуацията отново и да промени мнението си. Зад топката застана Енцо Фернандес и реализира второто си попадение в двубоя.

Футболистите на Брайтън опитаха отново да поемат инициативата в двубоя в търсене на бързо попадение, което да ги върне в двубоя. “Сините” обаче успяваха доста качествено да ги затрудняват, изглеждаха доста по-стабилно в отбрана отколкото преди седмица срещу Нюкасъл и не допускаха сериозни опасности пред Санчес. Най-остър в тези минути бе Кауро Митома, който създаваше много проблеми на Аксел Дисаси на десния бек. 

В последните минути на редовното време Роберт Санчес трябваше да се намесва още на няколко пъти, но го направи сигурно и не създаде допълнително нарушение пред себе си. Испанският страж трябваше да показва класата си и при един истински снаряд извън пеналта на Паскал Грос. Гостите все пак стигнаха до попадение на Жоао Педро, който също се възползва от статично положение и след корнер намали. 

В добавеното време центриране отдясно срещна лицето на Ливи Колуил, но играчите на “чайките” протестираха бурно с искане за дузпа. Първоначално те бяха уважени от съдията, но след консултация с ВАР той промени решението си и предаде топката във владеене на Челси.

С тази победа Челси се върна на победния път след две поредни срещи без успех и с 19 точки се изкачи до десетото място в класирането. Брайтън пък, които имат само един успех в последните си пет двубоя, отново не успяха да спечелят и са осми с 22 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация