Бърнли отбеляза пет безответни гола на Шефилд Юнайтед

21:01
Бърнли отбеляза пет безответни гола на Шефилд Юнайтед

Бърнли направи заявка за своето спасение и разби един от преките си конкуренти Шефилд Юнайтед с 5:0 в мач от 14-ия кръг на Премиър лийг. Джей Родригес (1’) Якоб Брууни Ларсен (29’), Зеки Амдуни (73’), Лука Колеошо (75’) и Джош Браунхил (80’) вкараха попаденията за “дроздовете”. Това бе едва втора победа за тях от началото на шампионата, като до този момент деляха последната позиция по този показател именно с “остриетата”. Сериозна заслуга за случилото се на “Търф Моор” имаше и червения картон на Оливър Макбърни в добавеното време на първото полувреме.

Срещата започна по мечтан начин за домакините, които излязоха напред още в самото начало с попадение на Джей Родригес, който се възползва от центриране на Чарли Тейлър и прати топката в мрежата за 1:0. Гостите От Шефилд Юнайтед можеха да се върнат в двубоя в 20-ата минута, но Джеймс Трафорд спаси по великолепен начин хубав удар на Оливър Норууд. Минутка преди изтичането на половин час игра Яко Бруун Ларсен се озова очи в очи с вратаря след хубаво подаване на Дара О’Шей и не се поколеба да удвои преднината на момчетата на Венсан Компани. В самия край на първата част пък Крис Кавана изгодни Оливър Макбърни за втори жълт картон, което изцяло наклони везните в полза на домакините, които доминираха почти изцяло през второто полувреме. Те обаче така и не успяваха да стигнат до реални голови положения в първите повече от двайсет минути и дори можеха да допуснат гол при една контраатака, но Уилям Осула стреля в тялото на Трафорд.

Нещата за гостите все пак продължиха да се влошават и в 73-ата минута Зеки Амдуни вкара трето попадение за Бърнли след хубава индивидуална изява. Те продължиха да натискат и Лука Колеоши прати топката в мрежата на Уесли Фодерингам само минута след като направи сериозен пропуск. Домакините продължиха да се забавляват на терена и десет минути преди края на редовното време Джош Браунхил сякаш колебаейки се какво да направи изстреля кълбото в мрежата за пети път. Момчетата на Компани дори можеха да стигнат и до още по-изразителна победа в последните минути, но няколко техни играчи направиха пропуски.

Двата отбора продължават да са на дъното в класирането, но вече с разменени роли. Бърнли вече има седем точки и е на 18-ото място точно под чертата, а Шефилд Юнайтед се свлече до последната позиция в подреждането.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация