Уникална драма! Черно море обърна Етър в продълженията и се изравни на върха с ЦСКА (видео)

17:23
Уникална драма! Черно море обърна Етър в продълженията и се изравни на върха с ЦСКА (видео)

Отборът на Черно море се изравни на върха в efbet Лига с ЦСКА София. "Моряците" постигнаха драматичен успех с 2:1 над Етър в двубой от 19-ия кръг на шампионата. Гостите от Варна откриха резултата в 59-ата минута, когато Влатко Дробаров се разписа. В продълженията на срещата Мартин Тошев изравни от дузпа, а секунди по-късно с последната ситуация Васил Панайотов се превърна в герой, реализирайки победния гол в мрежата на Мартин Величков. 

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на домакините. Мазир Сула направи пробив, който завърши с удар, но кълбото се отби в тялото на Пламен Димов и излезе в корнер. Малко по-късно Алекс Фернандес опита удар с десния крак от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на Мартин Величков.

Три минути по-късно Мартин Величков не изчисти добре една топка и я изпрати право в краката на Пабло Гарсия, който веднага се опита да го прехвърли, но прехвърли и вратата, пращайки топката в аут.   

В 29-ата минута Алекс Фернандес изведе майсторски Исмаил Иса на голова позиция, но шутът на централния нападател не бе достатъчно добър, за да затрудни стража на "болярите". 

В 42-ата минута Мазир Сула изпълни страхотен пряк свободен удар, но топката се отби в горната греда. При добавката Живко Атанасов не успя да прати кълбото в мрежата. 

Етър пропусна най-доброто си положение в 50-ата минута, когато Бухода пусна извеждащ пас към Ивайло Димитров, който бе сам срещу Иван Дюлгеров и стреля, но встрани от целта. 

Футболистите на Черно море откриха резултата в 59-ата минута. Александър Василев центрира в наказателното поле на Етър, където Влатко Дробаров бе оставен непокрит и отблизо стреля, вратарят Величков се опита да се намеси, но топката се отби в напречната греда и влетя в мрежата му.  

В 87-ата минута звездата на "моряците" Мазир Сула бе изгонен, след като главният съдия Ивайло Стоянов му даде втори жълт картон.

В продълженията на срещата реферът Ивайло Стоянов отсъди дузпа за Етър за игра с ръка на Влатко Дробаров в наказателното поле. Нападателят на домакините Мартин Тошев реализира наказателния удар в петата минута на добавеното време на срещата.

Гостите от Варна все пак стигнаха до победата в 98-ата минута. Топката бе пратена в наказателното поле на Етър, където Георги Ангелов и Пламен Димов не се разбраха, а топката се озова в краката на Васил Панайотов, който не пропусна да я вкара в опразнената врата и да донесе важната победа за "моряците". 

По този начин Черно море се изравни на върха с ЦСКА - София във временното класиране, като "моряците" събраха актив от 42 точки. Етър пък остава на дъното с едва 8 пункта. 

ЕТЪР - ЧЕРНО МОРЕ 1:2

0:1 Влатко Дробаров 59'
1:1 Мартин Тошев 90'+5 - д.
1:2 Васил Панайотов 90'+7

Стартови състави: 

Етър: 22. Мартин Величков, 7. Кольо Станев, 15. Георги Ангелов, 6. Пламен Димов, 77. Мартин Николов, 23. Мосес Кандидус, 28. Николай Янков, 10. Ловре Кнежевич, 11. Илкер Будинов, 24. Шахредин Бухолда, 14. Ивайло Димитров; 

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 27. Даниел Димов, 71. Васил Панайотов, 19. Александър Василев, 6. Виктор Попов, 5. Пабло Гарсия, 11. Алекс Фернандес, 8. Мазир Сула, 86. Исмаил Иса;

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов 
СТАДИОН: "Ивайло", Велико Търново

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация