Ботев надви Арда като гост (видео)

20:44
Ботев надви Арда като гост (видео)

Ботев Пловдив победи с 2:0 като гост Арда в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. “Канарчетата” стигнаха до успеха с две попадения през втората част. Емануел Уме откри в 63-ата минута, а Янис Карабельов удвои десет преди края. Домакините имаха по-чисти положения през първата част, но не се възползваха от ситуациите си, докато след почивката пловдивчани успяха да вземат контрола на играта и да стигнат до успеха.

С победата си днес Ботев се изкачи на осма позиция с 26 точки. “Канарчетата” вече шест мача в шампионата нямат поражение и израстването в играта им в последния месец и половина е видимо. Арда от своя страна започна да намалява скоростта от добрия си старт в първенството и остава на седма позиция с 28 точки.

В началото на мача двата тима започнаха двуостро срещата и имаше хубави атаки и към двете врати. И двата тима обаче не съумяха да се възползват и да открият резултата. Най-чистата ситуация бе в полза на домакините, като Абубакар Тунгара напредна в наказателното поле, но ударът му мина встрани от вратата.

В 23-ата минута отново Арда бе близо до попадение, но удар на Пламен Крачунов от непосредствена близост не успя да преодолее вратаря Хидает Ханкич.

Малко преди почивката Боруков също бе на косъм до откриване на резултата, но ударът му с левия крак мина на сантиметри от гредата.

Няколко минути след подновяването на играта Ботев отбеляза гол, след като Ивелин Попов изведе Самуел Акере, който реализира, но попадението бе отменено заради засада, която бе потвърдена от ВАР.

В 63-ата минута "канарчетата" откриха резултата. Попов получи топката в наказателното поле и след като се освободи от Лъчезар Котев намери Уме на празна врата, който реализира без проблеми.

В 80-ата минута Ботев стигна до втори гол. Янис Карабельов се освободи от защитник в наказателното поле и с мощен снаряд простреля Анатоли Господинов, като гредата също помогна.

АРДА 0:2 БОТЕВ (ПЛОВДИВ)
0:1 Уме (63)
0:2 Карабельов (80)

АРДА: 1. Господинов, 11. Стойчев, 3. Сако, 6. Крачунов, 12. Окезие, 77. Юруков, 80. Котев, 26. Тетах, 7. Тунгара, 99. Иванов, 9. Боруков 

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 1. Ханкич, 38. Балоянис, 79. Чернев, 19. Конте, 20. Калдерон, 28. Карабельов, 16. Акере, 15. Етоо, 31. Уме, 10. Попов, 11. Бароан

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация