Окончателно отрязаха Селтик и Рейнджърс за Висшата лига

18:44
Окончателно отрязаха Селтик и Рейнджърс за Висшата лига
Селтик и Рейнджърс в близко бъдеще няма да станат част от Висшата лига на Англия, решиха днес 20-е клуба от елита на среща по повод предложението на Фил Гартсайд двата гранда на Шотландия да станат част от най-силното първенство в света.

Гартсайд, който е президент на Болтън, внесе предложение Висшата лига да бъде разделена на две нива с по 18 отбора вътре, като Рейнджърс и Селтик да започнат във втората Лига.

Шефът на "тротърс" обоснова идеята си с увеличаване на парите от телевизионни права в подобен формат на дивизиите, но идеята му не бе приета радушно от мнозинството други клубове в английския елит.

"Клубовете от Висшата лига са на мнение, че включването на Селтик и Рейнджърс в тази дивизия не е нито желателно, нито възможно", се пише в официално изявление на ФА след днешната среща.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

VeneSotirov
13.11.2009 05:58

По-добре да не влизат че за смях ще станат, та те са по-слаби и от Портсмут, просто ще бъдат газени и с не повече от 5 точки на сезон...

DuFkaTa
12.11.2009 22:12

Е да но в ПШ ще печелян МН повече отколкото в Шотландсткото първенство *wink*

CEC0_vg
12.11.2009 21:24

Та и по надоло. Според мен ще се борят да не изпаднат но няма да изпаднат нещо от сорта на 15-17 място ...

hitrin
12.11.2009 20:23

Според мене по добре да не влизат.Като играят в Ш.Л. първо ще пе4елят много пари от влизането си,от телевизионните права също ще пе4елят,от реклами също.Докато в английското първенство,ДА те ще пе4елят пари но няма да играят в Ш.Л.поради простата при4ина 4е няма как да се преборят със такава конкуренция за Лига Европа също едва ли ще се преборят защото и там има отбори по силни от тях.Там бих им дал м/у 8 и 11 място.