Трактор помогна на ХИК и Абърдийн да изиграят мача помежду им, в който не беше излъчен победител

00:25
Трактор помогна на ХИК и Абърдийн да изиграят мача помежду им, в който не беше излъчен победител

ХИК (Хелзинки) и Абърдийн изнесоха интересен сблъсък за феновете в снежната вечер в столицата на Финландия и в крайна сметка завършиха наравно 2:2. Хасан Банде (16’) и Сантери Хостика (33’) дадоха солидна преднина на домакините, но шотландците показаха, че не са изплашени от тежката ситуация и успяха да стигнат до равенството чрез Ангъс Макдоналд (41’) и Дюк (56’). Срещата ще бъде запомнена и с това, че бе прекъсната за няколко минути поради силния снеговалеж, а на терена се появи трактор, който да изчисти снежната покривка.

Финландският тим стигна до попадение в 16-ата минута при първата добра ситуация в цялата среща, когато Мати Пелтола намери Бурейма Хасан Банде напълно сам в наказателното поле и той прати топката в мрежата за 1:0. Само три минути след това домакините можеха да двубоят преднината си, но Сантери Хощика нацели горната греда от изгодна позиция. Именно Хощика покачи на 2:0 в 33-ата минута. Гостите от Шотландия все пак успяха да се върнат в двубоя в 41-ата минута, когато Ангъс Макдоналд се откъсна зад отбраната на ХИК и реализира в десния ъгъл.

Гостите от Шотландия нямаха намерение да се дадат лесно в сложните метеорологични условия и засилващия се сняг във финландската столица и успяха да стигнат до равенството в 56-ата минута, когато Дук направи 2:2. В 74-ата минута съдията взе решение да прекъсне двубоя за 15 минути и прибра двата тима в съблекалнята, тъй като силният сняг заличи линиите на игралното поле. Вместо играчите на терена се появи трактор, който да се заеме с почистването. След известно време срещата бе доиграна при тежките условия, но до нещо повече не се стигна и в крайна сметка двата тима поделиха по една точка.

Двата тима вече отпаднаха от турнира, тъй като се намират на трето и четвърто място в групата съответно с две и три точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация