Отпадане от Шампионската лига ще нанесе катастрофални щети на бюджета на Милан

19:31
Отпадане от Шампионската лига ще нанесе катастрофални щети на бюджета на Милан

Бюджетът на Милан ще пострада сериозно, ако се стигне до отпадане на тима още в груповата фаза на Шампионската лига, прогнозира “Гадзета дело спорт”. Според изчисленията на вестника миланският гранд ще се размине с приходи в размер на поне 113 млн. евро, ако не успее да се класира за елиминациите на турнира.

Както е известно, в момента “росонерите” са на дъното в група F с актив от само 5 точки. Ако искат да продължат напред в ШЛ, в последния кръг на груповата фаза те ще трябва да спечелят като гост на третия Нюкасъл и междувременно вторият Пари Сен Жермен да загуби визитата си на класиралия се за осминафиналите лидер Борусия (Дортмунд).

В случай на провал ще има огромни пропуснати приходи за Милан, като според розовото издание те ще бъдат най-малко 113 млн. евро. При негативен сценарий за “Дявола” той ще се прости с възможността да заработи 38 млн. евро като бонуси от УЕФА за елиминационната фаза, още поне 30 млн. евро от продажбата на билети и най-малко 45 млн. евро като премии за участие на Световното клубно първенство, за което “росонерите” ще имат шансове само ако преодолеят групите на ШЛ.

До момента в Милан са събрали 61 млн. евро от участието си в турнира през този сезон. За сравнение през миналата кампания според “Гадзета” клубът е генерирал поне 127,5 млн. евро като приходи от успешното си представяне в Шампионската лига. Тогава 85 млн. евро са дошли от премии от УЕФА, а останалите 42,5 млн. са от продажбата на билети за домакинските мачове в груповата фаза и елиминациите, където тимът достигна до полуфиналите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация