Последно сбогом с Роберт Енке в неделя

17:37
Последно сбогом с Роберт Енке в неделя
Починалият национален вратар на Германия и Хановер 96 Роберт Енке ще бъде погребан в неделя на частна церемония в близост до неговия дом, след като преди това бъде отслужена възпоменателна служба на стадиона на неговия клуб.

Говорителят на Хановер 96 Андреас Кунт обяви днес, че мемориалната служба най-вероятно ще бъде проведена в неделя сутринта, а след това ще бъде погребението на стража близо до Нойщад, в покрайнините на Хановер. Националният отбор на Германия ще присъства на службата, съобщиха от германската федерация. След смъртта на Енке, който се самоуби на 10.11 след като дълго време страдаше от тежка депресия, клубовете в Германия започнаха да дискутират въпроса за това как да се помогне на футболистите, които имат проблеми. Германската футболна федерация пък отмени заплануваната контролна среща с Чили, която трябваше да се играе в събота.

Енке се хвърли пред влак в малкото градче Нойщад ам Рубенберге, което се намира близо до град Хановер. Той беше на 32 години. Енке оставя вдовица Тереза и осемгодишна дъщеричка Лейла, която бе осиновена от двойката през месец май - три години, след като тяхната собствена дъщеричка Лара почина трагично заради сърдечен порок през 2006 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mario_bg_93
12.11.2009 20:09

Един от най-добрите Германски вратари.Почивай в мир,Енке

rujdqsal_bager
12.11.2009 19:58

Почивай в мир, Роберт *sad* . Осиновената му дъщеричка не е ли на 8 месеца, а не на 8 години?