Марко Бедзеки: Марк Маркес е най-мръсният пилот

16:59
Марко Бедзеки: Марк Маркес е най-мръсният пилот

Марко Бедзеки атакува бъдещия си партньор в армадата на Дукати в Мото ГП Марк Маркес като обясни, че испанецът е “най-мръсният пилот” в световния шампионат. Коментарите на Марко станаха факт след инцидента между двамата във Валенсия на финала на сезон 2023 и може да се тълкуват като предупреждение за предстоящия сезон догодина.

Бедзеки, който е протеже на един от най-големите съперници на Маркес пред годините - Валентино Роси, атакува остро Марк пред медиите на “Рикардо Тормо”. Бедзеки и Маркес се удариха в третия завой след старта, а след финала Марко се появи пред журналистите с бира в ръка и предупреждение, че няма да спести нищо на именития испанец.

“За съжаление, моето състезание беше много кратко - обясни Бедзеки. - Марк реши да сложи край на състезанието ми в третия завой. Направи същото като това в Тайланд, където инцидентът помежду ни стана в завои 5 и 6. Имам болки в лявата ръка и лявото рамо, но всичко е наред. Мисля, че стилът на пилотиране на Маркес няма нужда от много обяснения.”

Бедзеки потвърди, че след състезанието е поискал обяснение от Марк са инцидента и Маркес му е казал, че “не го е видял”.

“Аз му отвърнах, че е невъзможно да не ме е видял - допълни Марко. - Стюардите не наказаха Марк, дори по телевизията не показаха повторение на инцидента ни.”

От своя страна, Маркес даде да се разбере, че не смята този инцидент за нещо важно.

“Няма да си губя времето с този пилот - каза той по адрес на Бедзеки. - Защото в хода на сезона той много пъти ме избутва извън трасето. Да, това е нормално. Аз бях от вътрешната страна, той - от външната и се опитваше да си върне позицията за завой №4. Но когато си отвън, губиш, пилотът на вътрешната траектория запазва скоростта. Бяхме един до друг, той се опита да остане на външната траектория, нищо повече. Няма да си губя повече от времето с него.”

Това обаче не беше краят на разправията, тъй като Бедзеки не прие лесно решението на стюардите, че става въпрос за състезателен инцидент.

“Поне да го накажат веднъж, когато е виновен за падане - ядоса се Марко. - Вески пада или бута други пилоти и обикновено има наказания. Опитах се да говоря със стюардите, те ми отказаха. Опитах се да говоря със спортния директор на MotoGP Карлос Еспелета, той също не искаше да говори с мен. Просто отношението към Маркес е различно в сравнение с това към другите пилоти. Никога нищо не му правят. Защото това е Маркес. А той е най-мръсният пилот.”

За догодина Маркес ще е пилот на Грезини и ще разполага със същия мотор като Бедзеки - Дукати от сезон 2023. От Дукати не използват заповеди от бокса в MotoGP, но компанията даде да се разбере, че очаква от пилотите с Дукати да не се удрят и да си оставят повече място в битките на пистата.

“Искам да видя какво ще стане догодина - допълни Бедзеки. - Със сигурност, Марк няма да е по-внимателен с другите пилоти на Дукати. Но и аз ще постъпя така с него, не ми пука.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация