Алегри: Допуснахме много наивен гол

07:11
Алегри: Допуснахме много наивен гол

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри определи равенството в дербито срещу Интер (1:1) като справедливо. “Бинаконерите” имаха шанс да оглавят класирането в Серия “А”, но не успяха да задържат преднината, която им осигури Душан Влахович. 


“Допуснахме много наивен гол, още повече, че това се случи само няколко минути, след като поведохме. Интер неведнъж е показвал, че играе по-лесно, когато има комфорта да използва свободни пространства в половината на съперника. Знаехме, че те обичат да използват ниски центрирания и се бяхме подготвили, но получихме гол точно по този начин. Може би трябваше да извършим нарушение в хода на атаката. Ругани или Бремер бяха длъжни да стоят по-близо до Тюрам”, заяви Алегри. 


“Късметът се усмихва на смелите, затова исках да действаме по-смело, по-агресивно. По-стабилни сме, отколкото в началото на сезона. Трябва да продължим да надграждаме и да сме по-уверени в защита”, продъдлжи треньорът на Юве. 


“Мисля, че това беше най-силният мач на Влахович с екипа на Ювентус. Той имаше период, в който не можеше да вкара гол, но се трудеше усърдно. Да не забравяме, че Душан е само на 23 години”, посочи Алегри. 


“Играхме силно. Ювентус от три години не е бил в ситуация, в която с победа може да поведе в класирането. За мен този период е 4 години и половина. Целта ни остава място в топ 4. Имаме преднина пред петия в таблицата. Днес подходихме зряло срещу отбор, който беше готов да накаже всяка грешка. Можехме да избегнем допуснатия гол, но в мачове срещу най-силните се случват такива неща. Най-важното беше да не загубим, което ни дава допълнителен тласък в развитието ни като отбор”, добави специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация