Моуриньо се подготвя да поеме Бразилия

07:22
Моуриньо се подготвя да поеме Бразилия

Моуриньо иска да стане селекционер на Бразилия Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо може да напусне клуба, за да застане начело на националния отбор на Бразилия, твърди UOL. Португалецът е обвързан с “джалоросите” до 2024 година и на този етап няма намерение да подписва нов договор. 


Неговият план е да се сбогува с футбола на най-високо ниво като селекционер на “селесао”, а след това да продължи кариерата си в Саудитска Арабия или САЩ. Не е тайна, че бразилската федерация се договори с Карло Анчелоти, който трябва да поеме националния тим на страната през лятото, когато изтича контрактът му с Реал Мадрид. В последните седмици обаче се появиха информации, че италианецът може и да се отметне от уговорката. 


Любопитното е, че самият Моуриньо посъветва Анчелоти да остане на “Сантиаго Бернабеу”, защото е перфектният човек за Реал Мадрид. 


В момента начело на Бразилия е Фернандо Динис. Под негово ръководство “селесао” записа три поредни загуби в квалификациите за Мондиал 2026, като последната беше с 0:1 от Аржентина на “Маракана”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация