Брутален гол тласна Ман Юнайтед към класическа победа срещу Евертън (видео)

20:36
Брутален гол тласна Ман Юнайтед към класическа победа срещу Евертън (видео)

Манчестър Юнайтед спечели с 3:0 гостуването си на Евертън и записа пета победа в последните си шест мача във Висшата лига. Най-красивият момент от мача дойде още в третата минута, когато Алехандро Гарначо отбеляза фантастично попадение със задна ножица. Маркъс Рашфорд се разписа от дузпа след почивката, а Антони Марсиал подпечата победата на "червените дяволи" в 75-ата минута.

Отборът на Ерик тен Хаг се изкачи до шеста позиция в класирането и изостава само на шест точки от лидера Арсенал. Наставникът на Ман Юнайтед имаше доста поводи за радост. Той пусна юношата на клуба Коби Майно, който за първи път бе титуляр в мач от Висшата лига. 18-годишният халф се представи на много високо ниво. Маркъс Рашфорд отбеляза втория си гол от началото на сезона, след като Бруно Фернандеш му отстъпи възможността да изпълни дузпата. За Марсиал пък това бе първо попадение в първенството за този сезон.

Резултатът на "Гудисън Парк" обаче не отразява точно представянето на двата отбора. Евертън, който играеше първия си мач след наказанието, създаде доста положения, но неумения в завършващата фаза, спасявания на Онана и липса на късмет лишиха домакините от гол.

Тимът на Ерик тен Хаг, който е наказан и е на трибуните, започна на много високо темпо. "Червените дяволи" доминираха в първите минути, а 18-годишният Коби Майну демонстрира увереност при първите си отигравания в средата на терена. В третата минута центриране на Далот бе засечено по изключителен начин от Гарначо. Аржентинецът направи фантастична задна ножица, като прати топката в горния ляв ъгъл на Пикфорд.

Домакините почти не докоснаха топката на старта, но постепенно влязоха в мача и започнаха да създават проблеми на съперника. Калвърт-Люин нанесе първия точен удар, който не затрудни Онана. Завърналият се след дълго отсъствие Люк Шоу пробва трудно изпълнение от границата на наказателното поле, но топката мина над вратата.

"Карамелите" изравниха играта и започнаха да организират отлични бързи атаки. Те играха агресивно, което доведе до твърди влизания и доста нарушения. Гостите оптиваха да изнасят топката чрез защитата, което водеше до проблеми за тях. След половин час игра Калвърт-Люин можеше да изравни. След ъглов удар той бе непокрит в наказателното поле и стреля с глава, но прати топката в ръцете на Онана.

Това обаче бе началото на поредица от опасни ситуации пред вратата на Ман Юнайтед и тимът на Тен Хаг с доста късмет се размина с получаване на гол. Удар на Калвърт-Люин бе отразен от Онана, а Макнийл насочи топката към вратата при добавката, но Майну я изби от голлинията. Малко по-късно Дукуре имаше възможност да стреля от отлична позиция, но не бе точен.

Проблемите на гостите продължиха, като те бяха поставени под натиск. Отлично центриране на Йънг бе засечено с глава от Калвърт-Люин, но той прати топката над вратата. Следващата възможност бе пропусната от Гей, който получи топката от Дукуре, но не уцели вратата.

Манчестър Юнайтед започна добре второто полувреме и не допусна положения пред вратата си. В 56-ата минута "червените дяволи" поведоха с два гола. След падане на Марсиал в наказателното поле съдията първоначално му показа жълт картон за симулация. След разглеждането с ВАР той отиде да види ситуацята на монитор и решението бе дузпа за гостите. Рашфорд застана зад топката и отбеляза втория си гол от началото на сезона.

Евертън можеше веднага да отговори, но Онана отново се оказа непреодолима преграда. Изключителен удар на Идриса Гей бе отразен от камерунския страж. Домакините се стараеха и правеха всичко възможно да стигнат до гола, но и тимът на Тен Хаг продължи да създава положения. При следващото Далот намери Гарначо на далечната греда, но аржентинецът не успя да я прати в мрежата.

ЕВЕРТЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:3
0:1 - Гарначо (3)
0:2 - Рашфорд (56-д)
0:3 - Марсиал (75)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация