Унион Берлин има нов треньор

15:01
Унион Берлин има нов треньор

Унион Берлин обяви официално, че бившият хърватски национал Ненад Биелица е новият треньор на тима. 52-годишният специалист ще замени постигналия толкова успехи с немския отбор наставник Урс Фишер, който напусна заради кошмарната серия от девет поредни загуби в Бундеслигата. Във вчерашния мач с Аугсбург участникът в Шампионската лига Унион бе воден от временния треньор Марко Гроте.

Въпреки информацията на “Кикер” от днес, че легендата на Реал Мадрид Раул Гонзалес е бил сигурен за клуба, в крайна сметка испанецът не се е съгласил да поеме Унион и е предпочел да остане при "лос бланкос". Там той води отборът до 23 години на Реал.

За последно Биелица води турския Трабзонспор, като е бил начело още на отбори като Аустрия (Виена), Специя, Лех (Познан), Динамо (Загреб) и Осиек. Най-големите си успехи постига именно с Динамо, като триумфира два пъти с шампионската титла (2017, 2018) и с Купата на Хърватия (2018). Като футболист Биелица има опит с футбола в Германия, като в периода 2001 до 2004 г. играе в Кайзерслаутерн.

"В лицето на Ненад Биелица се сдобихме с опитен треньор, който е работил успешно в различни държави. Той има ясна представа как иска да води нашия отбор и какъв футбол трябва да играе; поверяваме му задачата да го поведе отново към успеха. Пожелавам на Ненад Биелица и на целия екип добро начало на съвместната им работа", заяви президентът на Унион (Берлин) Дирк Цинглер.

“Унион е много добре управляван клуб в една от най-добрите лиги в Европа. Моята задача е да изведа отбора от трудната фаза и да извадя отново на показ силните му страни. Очаквам с нетърпение това предизвикателство", обясни Ненад Биелица при пристигането си в Унион. "Искам да видя добре организиран, активен и доминиращ футбол и играчи, които са готови да поемат отговорност. Отсега нататък ще работим заедно за това”, добави треньорът, който ще дебютира в сряда при гостуването на Брага в Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация