Капитанът на Атлетико: Искам да остана в клуба, но...

07:34
Капитанът на Атлетико: Искам да остана в клуба, но...

Капитанът на  Атлетико Мадрид Коке потвърди, че остава в неведение относно плановете на клуба за удължаване на договора му.


Опитният полузащитник продължава да чупи клубни рекорди, като този уикенд победата с 1:0 в Ла Лига над Майорка беше неговият 600-и мач за отбора в 15-я му сезон за представителния тим на „дюшекчиите“. Въпреки това, тъй като настоящият му договор изтича в края на кампанията 2023/24, се появиха спекулации относно следващата му стъпка.


Въпреки че ще навърши 32 през следващата година, полузащитникът все още е жизненоважен лидер в плановете на Диего Симеоне , като аржентинският треньор показва, че иска той да остане, но от клуба все още няма предложение за нов договор. Ако такъв няма на масата до края на годината, то с началото на календарната 2024 година, испанецът ще може да преговаря с чуждестранни клубове за преминаване като свободен агент.


Коке по-рано заяви, че фокусът му остава върху настоящето и печеленето на трофеи, но също така е наясно с липсата на движение от клубния борд. „Надявам се да продължа тук, но това вече не зависи от мен“, каза той пред „Marca“ след победата в Майорка.


Според испанското издание „Marca“ Атлетико иска да намали заплатата на Коке наполовина на фона интерес от страна на клубове в Саудитска Арабия и Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация