Салернитана се поздрави с успех над фаворита Лацио

20:05
Салернитана се поздрави с успех над фаворита Лацио

Отборът на Салернитана осъществи изненадващ обрат за победа с 2:1 над гостуващия Лацио в ранния съботен двубой от 13-ия кръг на Серия "А". Това е първи шампионатен успех за “Граната” през настоящия сезон, като тимът не беше побеждавал днешния си съперник като домакин през този век.

Гостите получиха възможност да открият резултата в 43-тата минута, след като беше отсъдена дузпа в тяхна полза заради фал на Норберт Гьомбер срещу Чиро Имобиле. Именно нападателят се нагърби с изпълнението от бялата точка и със своя шут даде аванс на римляните. Преднината им обаче не се задържа дълго, тъй като в 55-ата минута домакините изравниха. Тогава Иван Проведел отрази удар с глава на Антонио Кандрева, но Григорис Кастанос се разписа със своята добавка. В 66-ата минута именно двамата атакуващи халфове комбинираха помежду си при късо изпълнение на пряк свободен удар и със страхотен далечен изстрел Кандрева отбеляза победното попадение за “морските кончета”, наказвайки бившия си тим.

Въпреки тази победа Салернитана остава на дъното в класирането с актив от едва 8 точки, колкото има и предпоследният Верона с по-добра голова разлика. Лацио е на десетото място със 17 точки, отстъпвайки на деветия Монца само в голово съотношение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация