Нюкасъл с категорична победа срещу Челси

19:23
Нюкасъл с категорична победа срещу Челси

Нюкасъл спечели с 4:1 в домакинството си на Челси в мач от 13-ия кръг на Премиър лийг. Александър Исак (13’) откри резултата в полза на домакините, но Рахийм Стърлинг (23’) изравни десет минути по-късно. Джамал Ласелс (60’), Жоелинтон (61’) и Антъни Гордън (83’) донесоха победата на “свраките” с попадения през второто полувреме, а “сините” завършиха и с човек по-малко, тъй като в 73-ата минута Рийс Джеймс бе изгонен за втори жълт картон. Маурисио Почетино пък изгледа поражението на своя тим от трибуните, тъй като бе наказан за тази среща.

Още в четвъртата минута домакините опитаха да се възползват от грешка при разиграването и изведоха Александър Исак в добра позиция, но той се забави и бе изпреварен от Кукурея. Гостите отговориха с изстрел на Конър Галахър. Така се стигна до 14-ата минута, когато отбраната на Челси сякаш тотално бе приспана от обходните действия на “свраките”, Люис Майли получи около дъгата и изключително елегантно намери в наказателното поле оставения напълно непокрит Александър Исак, който пое елегантно и реализира за 1:0.

В 22-ата минута Жоелингтон допусна груба грешка в средата на терена и позволи топката да му бъде отнета, Рахийм Стърлинг напредна на скорост и бе фаулиран пред наказателното поле от Киърън Трипиър, който получи и жълт картон. Именно Стърлинг се нагърби с изпълнението на нарушението и с много хубав удар над стената изравни за 1:1.

Съвсем малко след това играчите на Нюкасъл бяха съвсем близо отново да си върнат преднината в двубоя, но именно грешникът Жоелингтон от много добра позиция след корнер не успя да уцели вратата. Играчите на Еди Хау наложиха известен натиск и задържаха действията пред Роберт Санчес в следващите минути. В 30-ата минута гостите успяха да изнесат на скорост, разиграха много добре пред пеналта главно благодарение на отличните действия на Кол Палмър, но в крайна сметка отличният удар на Енцо Фернандес бе спасен от Ник Поуп. Гостите отново бяха на път да се възползват от неточност, този път на Ник Поуп, в 35-ата минута, но Конър Галахър не успя да стреля достатъчно качествено.

Малко след изминаването на 40 минути игра Антъни Гордън напредна много добре отляво, но бе фаулиран пред наказателното поле. Зад топката застана редовният изпълнител на статичните положения при домакините Киърън Трипиър, но този път той нацели само гредата.

Втората част започна с доста по-активна игра на гостите. Още в първите секунди на Джамал Ласелс, който веднага след това фаулира Николас Джексън, който получи подаване от Стърлинг и напредна опасно. Зад топката този път застана Рийс Джеймс, но стреля доста над гредата. В 53-ата минута Рахийм Стърлинг получи в добра позиция и влезе в пеналта, след което се строполи и поиска дузпа, но повторенията показаха, че такава няма. Малко след това Николас Джаксън бе намерен в наказателното поле, но не успя да стреля качествено.

Постепенно домакините отново притъпиха този устрем на лондончани и малко преди изтичането на час игра се стигна след ново нарушение и последвало разиграване до отлично центриране на Антъни Гордън, а Джамал Ласелс с глава реализира за 2:1.

Секунди по-късно и веднага след изпълнението на началния удар топката бе върната от играчите в синьо в задни позиции, тя стигна до Тиаго Силва, който сякаш не можа да вземе решение на кого точно да подаде и вместо това топката бе пратена съвсем леко към Санчес, но Жоелинтон много находчиво я открадна и без колебание даде преднина от две попадения на Нюкасъл. 

В 73-ата минута топката бе пратена на лявото крило, където Антъни Гордън отлично преодоля Рийс Джеймс, той го дръпна за ръката, което пък му донесе втори жълт и съответно червен картон.

В 75-ата минута Бруно Гимараеш получи отлично подаване на границата на наказателното поле и стреля опасно, но този път Робърт Санчес се намеси много добре и спаси. Испанецът обаче не успя да стори това в 84-ата минута, когато той вече в ролята си на централен нападател Антъни Гордън успя да изпревари Беноа Бадиашил, след което пое топката и го надигра втори път, за да успее да реализира с десния крак за 4:1. 

До края на срещата двата тима продължиха да бъдат остри, но до нови попадения не се стигна. С тази победа Нюкасъл събраха 23 точки и се намират на шестото място в класирането. Челси пък има 16 пункта и е на десетото място в подреждането.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация