Берое си пое живителна глътка въздух след успех над Хебър

19:33
Берое си пое живителна глътка въздух след успех над Хебър

Берое надви Хебър с 2:1 в първи мач от 18-ия кръг в efbet Лига. Сантиаго Годой (34) изведе домакините напред, а Ангел Бастунов (54) изравни. Карлос Сегундо (64) оформи крайния резултат с хубав шут. Главен съдия на срещата бе Драгомир Драганов.

Домакините влязоха в тази среща като осми в класирането с 21 пункта, като вече имат 24 точки. Те бяха в серия от два поредни мача без успех и днес търсеха връщане на победния път. В последния си мач преди паузата за националните отбори “заралии” отстъпиха на Арда с 0:1, а преди това направиха равен с Пирин. Момчетата на Любо Пенев вече четири поредни мача не познават вкуса на победата, като имат на сметката си три загуби и едно равенство. В последния си мач “зелените” се измъкнаха във финалната секунда срещу един от водещите тимове през този сезон Черно море и направиха 1:1, а преди това отстъпиха от ЦСКА София и Лудогорец.

В 8-ата минута на срещата Вини Тирбулет опита удар от далечна дистанция, който беше неточен и излезе в аут. Хебър отговори пет минути по-късно с шут на Александър Бастунов над вратата. Точно в 18-ата минута феновете на двата тима започнаха да скандират заедно "Оставка" срещу ръководството на БФС. В 26-ата минута Ласо премина през трима защитници и пробва удар по земя, който не затрудни по никакъв начин Матвей Игонен. 

В 34-ата минута Джани Политино проби отдясно и центрира към Вини Трибуле, но нападателят се размина на метри от голлинията с топката. Стефан Гаврилов шутира по диагонала, но Игонен се намеси. Топката попадна пак в Годор, който при втория си опит да стреля порази целта и изведе Берое напред в резултата. Две минути след гола опасен шут на Тирбулет мина покрай гредата. 

В края на полувремето Лазар Марин центрира от левия фланг, качвайки топката на главата на Георги Николов. Нападателят нанесе удар, но не затрудни вратаря на домакините. Същото се случи и в 52-рата минута. Този път Николов нанесе далеч по-добър удар и само късметът не му достигна да намери очертанията на вратата. Хебър заигра по-атакуващо и в 54-ата минута Ангел Бастунов излезе на голова позиция. Той стреля в долния ляв ъгъл на вратата, но Ачинели се намеси безупречно, избивайки в корнер.

От ъгловия удар гостите от Пазарджик достигнаха до равенството. Едвин Ласо не успя да изчисти топката и асистира буквално за Бастунов, който отблизо с глава не сбърка.

Равенството се запази точно десет минути, защото в 64-ата минута старозагорци отново излязоха напред в резултата. Карлос Сегундо беше изпуснат в наказателното поле при центриране от левия фланг. Футболистът на домакините овладя и стреля изключително силно с левия крак, опъвайки мрежата на Игонен. 

В 76-ата минута Сантиаго Годой се позиционира добре в наказателното поле, но стреля с глава в аут. В добавеното време на срещата Сантиаго Годой беше изгонен с втори жълт картон, след като тръгна да излиза много бавно при смяна. Той видя червения картон, а заключителните минути станаха доста напрегнати, защото Хебър натисна в опит да изравни. В крайна сметка Берое удържа гола си аванс и взе ценни три точки. 

БЕРОЕ - ХЕБЪР 2:1

1:0 Сантиаго Годой 34'
1:1 Ангел Бастунов 54'
2:1 Карлос Сегундо 64'

Стартови състави:

Берое: 23. Родриго Ачинели, 3. Франко Минго, 5. Лучиано Скуадроне, 7. Густаво Каскардо, 9. Сантиаго Годой, 11. Джани Политино, 15. Енцо Барето, 17. Едуин Рамос, 20. Карлос Сегундо, 24. Стефан Гаврилов, 91. Винни Трибуле;

Хебър: 32. Матвей Игонен, 13. Архан Исуф, 33. Стефан Цонков, 43. Жоао Сеско, 24. Лазар Марин, 7. Георги Вълчев, 8. Карлос Охене, 10. Ангел Бастунов, 14. Олексей Збун, 11. Атанас Кабов, 9. Георги Николов;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация