Тен Хаг: Щастлив съм, че Люк Шоу се завръща

18:39
Тен Хаг: Щастлив съм, че Люк Шоу се завръща

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг не е притеснен от липсата на голове от страна на нападателите на отбора. Според него съвсем скоро Маркъс Рашфорд и Расмус Хойлунд ще започнат да реализират много повече попадения и така възходът на „червените дяволи“ ще продължат.

„Нашите нападатели са показали, че могат да вкарват. Рашфорд през миналия сезон отбеляза 30 гола. Хойлунд има вече пет попадения в Шампионската лига. Не много играчи в Европа могат да имат такъв голов принос. Така че нашите футболисти могат да вкарват и ще дойде момент, в който ще започнат да го правят. На пето място сме е Премиър лийг по създадени възможности за гол, така че футболистите просто трябва да се поемат отговорност и да се справят с натиска.

Не мога да говоря за наказанието на Евертън, защото не знам детайлите. Нямам мнение. Разбира се, мога да си представя, че феновете на Евертън са много ядосани, но ние не можем да направим нищо за това. Всичко, което можем да направим, е да играем срещу тях. Те ще са ядосани и това ще е тяхното гориво, но ние трябва да отговорим на тези стандарти. Ако го направим, имаме шансове да спечелим.

Гледаме напред с увереност. Няма лесни мачове за никого – всеки ще губи точки. От последните пет мача във Висшата лига ние спечелихме четири и това ни дава увереност. Очаква ни много натоварена седмица, защото ни предстоят три мача за шест дни. Трябва да се справим с това като отбор. Разбира се, имаме план и стратегия“, заяви Тен Хаг на днешната си пресконференция.

Нидерландецът коментира и слуховете, че Рафаел Варан ще напусне отбора, след като в последно време загуби титулярното си място.

„Рафа Варан? Това са слухове. Той е много важен играч, но в отбора има вътрешна конкуренция и така трябва да е във всеки топ клуб, какъвто сме ние. След това, когато имаш двама играчи, които се справят брилянтно, както е с Варан и Магуайър, трябва да вземеш и решение за тази позиция.

През по-голямата част от този сезон нямахме ляв бек. Много съм щастлив, че Люк Шоу се завръща. Той ще ни помогне да бъде по-стабилни. Той ще бъде в отбора за неделя. Андре Онана е добре. Днес тренира. При Расмус Хойлунд ситуацията е на ръба. Тренира днес, но завърши заниманието отделно. Прави добри стъпки, но трябва да изчакаме до утре, за да вземем окончателно решение. Джони Еванс е близо, но няма да е готов за Евертън. Мейсън Маунт има проблем, който трябва да проучим, за да видим дали ще е на разположение за мача“, заяви Тен Хаг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация