Кербер: Любовта към тениса е нещо, което винаги ме е мотивирало

22:28
Кербер: Любовта към тениса е нещо, което винаги ме е мотивирало

Бившата номер 1 в женския тенис и трикратна победителка в турнирите от Големия шлем Анжелик Кербер нарече предстоящото си завръщане на корта след отпуск по майчинство "най-голямото предизвикателство в моята кариера".

35-годишната германка роди през февруари и планира да се завърне за началото на новия сезон в края на годината. Тя ще играе за националния отбор във второто издание на турнира "Юнайтед къп" с награден фонд 9.47 милиона долара в Австралия от 29 декември до 7 януари.

"Вече усещам нетърпението скоро да се върна на корта в Австралия. Осъзнавам, че това вероятно ще бъде най-голямото предизвикателство в кариерата ми, но пък ме стимулира", каза Кербер за сайта на турнира в Бад Хомбург, на който тя е посланик.

"Любовта към тениса е нещо, което винаги ме е мотивирало. Това е, което ме мотивира, нищо не се е променило. А също и причината, поради която искам да се върна - да имам това усещане отново да съм на корта, с всички емоции и фенове", добави тя.

Кербер не е играла от лятото на 2022-а и призна, че няма да опитва да постига успехи веднага.

"Разбира се, че трябва да бъда реалист и да си дам време да се върна след тази дълга пауза без мачове. Много неща със сигурност ще бъдат различни, когато се завърна, не на последно място заради ролята ми на майка, но искам да опитам всичко и да поема това предизвикателството", коментира германката.

Кербер определи Откритото първенство на Австралия през януари, където спечели първата си титла от Големия шлем през 2016 година, като първа цел. То ще бъде последвано от натоварено лято, включително "Уимбълдън" и Олимпиадата в Париж. Тя стана шампионка на "Уимбълдън" през 2018-а и взе сребро на Игрите в Рио 2016.

Тя каза, че тренировките вървят по план, но "не могат да се сравняват с мачове в състезателни условия".

"Все още съм в началото с моя щаб. Остава ни още малко време. Мисля, че ще съм готова за първите мачове, когато летим за Австралия след Коледа", завърши германската тенисистка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация