\"Титан\" изостави ФК Волов

14:30
\"Титан\" изостави ФК Волов
"Титан Интернешънъл Холдинг" се оттегля от втородивизионния ФК Волов Шумен само 4 месеца , след като обяви , че става негов основен спонсор .
/>
/> Представителят на фирмата и президент на клуба Христо Николов днес обяви пред журналисти , че е подписал оставката си . Заедно с него от отбора си тръгва и старши треньорът Георги Мирчев . Николов обясни , че причините за оттегляне от спонсорството се крият в изготвения по поръчка на "Титан" финансов одит на клуба . Резултатите показали , че Волов има задължения за декларирани и невнесени осигуровки на играчи и щаб в размер на 375 хил . лв . , както и че дължи на държавата 119 хил . лв . данъци . Бе разпространено писмо от собственика на "Титан" Димитър Борисов до Управителния съвет на клуба , в което се казва , че фирмата винаги се е стремила да е коректна в отношенията си с държавните институции и да не провокира счетоводни проверки .
/>
/> "Безумие , граничещо с лудост , е да продължим да наливаме пари някъде сега , след като стана ясно , че са нужни много повече средства само да се покрият старите задължения" , каза президентът в оставка Христо Николов .
/>
/> Той увери , че , когато е поел ангажимента да инвестира в отбора 200 хил .лв за една година , не е имал представа за фактическото финансово положение . За 4 месеца "Титан" все пак бил изпълнил част от обещанията си и е налял в клуба 100 хил .лв . Тези средства обаче са отишли за запушване на част от дупките в бюджета му .
/>

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация