Барса няма да привлича заместник на Гави

20:22
Барса няма да привлича заместник на Гави

Барселона няма да привлича футболист на мястото на контузения Гави. Това се разбра от думите на спортния директор Деко, който отговаря за селекцията. Испанският национал скъса кръстни връзки и едва ли ще се завърне преди следващия сезон.

“Да вземем заместник на Гави? Зимният пазар винаги е труден. Освен това Гави е незаменим и няма как да намерим футболист като него. Ще се фокусираме върху това, което имаме”, заяви Деко по време на церемонията на наградите на “Марка”.

Ла Лига дава възможност при случаи на тежка контузия (за отсъствие над 4 месеца) даденият клуб да може да привлече един или няколко нови играчи при специална процедура. Правилото гласи, че клубът може да използва 80% от годишната заплата на травмирания състезател за взимането на един или няколко футболисти, като в тази сума трябва да влизат и заплатите им.

Неофициално възнаграждението на Гави е 7 млн. евро, което означава, че Барса ще разполага с най-много 5,6 млн. евро за тази операция.

Въпросната сума няма да бъде включвана към общата, която клубът плаща за заплати. Както е известно, каталунците отдавна са стигнали тавана на разрешеното им и това ги ограничава на трансферния пазар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация