Вили Вуцов: Днес прегоряхме

17:38
Вили Вуцов: Днес прегоряхме

Старши треньорът на Янтра Велислав Вуцов не се изказа никак ласкаво за съдията, след като неговият тим падна с 1:4 от Славия в двубой от 1/16-финалите за SESAME Купа на България. 

"Резултатът е такъв, какъвто се е получил на терена. Ние не може да го коментираме дали е реален, или нереален. В първите 60 минути бяхме равностойни, след това бяхме надиграни. В първенството се надиграхме сами срещу Спартак Варна, днес също се надиграхме сами. Днес станахме жертви на индивидуалните грешки. Допуснахме голове, които са детската градина. Върнахме се. Главно действащо лице беше главният съдия, който показа чудеса от храброст. 

Не случайно мачът не се дава по телевизията, за да се направи това издевателство, което се направи. На нас вече явно ни стана навик – да идват в Габрово хора, които не могат, въпреки че този го знам, че може. Това си е изнасилване насред Габрово, нормална работа. 

Ако Загорчич беше взел свирката, или шефът на фен клуба на Славия беше взел свирката, щеше да го е повече срам, щеше да е малко по-реален. Фалове, нарушения, картони, обидно ми е. мина всички граници, което не е случайно. Обидно ми е да коментирам защо на всеки мач се вика „Оставка“. Последните минути на нас не ни стигна силите, или се предадохме. И класата ни не е това, което трябва. Неща, които тренираме и говорим, не се изпълняват. Изключителна неизпълнителност. Явно, че трябва да се работи много в тази насока. Днес им казах, че ще спечели този отбор, който спечели първа и втора топка. Трябва да не спиш, да не дремеш, да не гледаш, за да вземеш първа и втора топка“, каза Вуцов след края на мача в Габрово и посочи проблемите на тима си.

"За днес специално прегоряхме. Само с желание и старание някои мачове не става. На нас класата ни да разиграваме я няма. Ние тренираме тук контраатаки, при които в 10 случая, когато сме със сериозно числено преимущество, не можем да вкараме гол. Толкова елементарно и тъпо ги отиграваме, че не влиза в графата положения. Всеки сериозен отбор така ни нокаутира, Славия ни нокаутира“.

"Не знам, зависи от това, какво ще направим в последните 3 мача. Аз знам какво трябва, отдавна съм го казал на ръководството. Един е факторът, който е водещ, и той е финанси. Ако най-скъпият ни футболист е три пъти по-евтин от най-евтиния на Славия, за какво става въпрос. Някой път се случват чудеса. Нямам нерви, борих се, не мога да постигна това, което искам, нашите играчи, без да ни се сърдят, нямат основания да ми дадат основания да знам, че мога да се боря, докато съм в това състояние. Ако се оправя и мога да съм в центрофугата на тренировъчния процес, бих се борил. Сега си говорим едно, тренираме второ, а играем трето“, призна Вуцов.

"Днешният мач, за да съм само с жълт картон, беше, че се понаучих да имам нерви. Съдийството в днешния мач бе безобразно, отвратително и само в наш ущърб. Не са грешки, той ни уби, по едно време, като стана 1:1, мислих, че той ще влезе в наказателното ни поле да му центрират да вкарат гол. Ако Заги или Гошо Петков бяха взели свирката, нямаше да има толкова грешни решения. Първият гол, 90% ви гарантирам, че няма фал, но ако има, е 5 метра по-напред“.

"Аз не съм го обидил. Репликирах го, защото мислех, че това е издевателство над отбора. Той е човек на един наш съгражданин, който дойде и ни уби. Този наш съгражданин бял ден няма да види. Омръзна ми да ни убиват и одират насред Габрово. Работи ти с тези патерици и да знаеш, че идват да те убиват“, каза треньорът на Янтра за съдията на мача.

„Петър не игра добре, прегоря. Вече виждам, че той като прегори, е готов да направи някое необмислено нарушение. Светослав спаси мача на Славия. При 1:1 имахме няколко ситуации, ако той излезе и не се намеси, ние ще поведем. Тогава обаче главният съдия щеше да се наложи да застане да вкара някой гол сам, но не можахме да го предизвикаме да се нагърби да го направи“, каза Вуцов за играта на синовете си.

„Нищо не научих, защото днес съм изнервен от това, което видях. Надявах се да има удоволствие за футбола. Опитахме се да не вкарваме напрежение, но не се получи, а и в първата минута имаше три нарушения в наша посока. Три фала за пет секунди – пат, пат, пат. Мен от първата минута ми беше ясен целият сценарии. Надявам се, че при една промяна, ще се смени не само властта, но и цялата процедура. Мисля, че на българския зрител най-много това му омръзва. Последните два добри резултата на националния отбор ги отдавам на новия треньор и на голямо количество късмет, защото ние с по 2 удара в двата мача вкарахме по 2 гола, а те ни изпуснаха 4-5 гола. Радвам се, защото Илиан го заслужава, футболистите го заслужават. Имахме един физкултурник, докаран от Сърбия, за когото 2 години ни обясняваха, че страшни неща ще се случат. Търпението на всички преля. Гарантирам, че ако има ново ръководство, аз ще съм първият, който ще каже тази система да се спре. Непрекъснато нов шеф на съдиите, след 2-3 месеца го гоним. Сега испанецът, който е шеф на съдиите, няма идея, че се измисли този мач да се скрие от телевизията“, недоволстваше от съдийството Вили Вуцов.

„Има подобрение, но съм далеч от това да кажа, че съм добре. Носенето на ботуша и патериците не ми дава мира и спокойствието. Стискам зъби, това е борба, друга алтернатива няма“, каза Вуцов за здравословното си състояние.

„Ние имаме 4 загуби, като ни надигра само Спартак Варна. Монтана ни би в равностоен мач, Съдиите ни биха тук с ЦСКА 1948, с Балчик имахме малшанс да поведем и след това да се отпуснем. В Добрич мача както можехме да го спечелим, така можехме да го докараме до някаква ситуация. В Европа няма по-ощетяван отбор от нашия. Не само в България, в Европа няма по-ощетяван отбор от нашия. Това си стана тенденция. Ние си мълчим, а те си ни газят. Ако така ще я караме, ще изляза и аз, това е безумие, което се случва“, коментира опитният специалист развоя на полусезона за Янтра.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация